Karim Benzema büyülüyor, tarih yazıyor! Benzema'nın Real'i...

İspanya La Liga
Karim Benzema büyülüyor, tarih yazıyor! Benzema'nın Real'i...

Real Madrid'in golcüsü Karim Benzema, Cristiano Ronaldo ayrıldıktan bu yana üstlendiği liderlik sorumluluğunu güçlü bir şekilde taşıyor. Carlo Ancelotti onun için "Dünyanın en iyisi" diyor. Peki durum gerçekten öyle mi? İşte büyüleyici sayılar...

Top gecenin gökyüzünden, Karim Benzema'nın Martin Valjent ve Brian Olivan'ın arasında yine fark edilmeden belirdiği yere düştü. Topu düşerken kontrol etti, sağına çekti, sağ ayağıyla o geceki ikinci golünü kaydetti; top savunmadan sekerek Mallorca ağlarına gitti. Birkaç dakika sonra oyundan hiç alınamayacak o adam, oyundan alınırken ayakta alkışlandı herkes takdir ediyordu.

Benzema'nın gökten düşen o topu sırtıyla kontrol etmiş olması dışında bu yaşananların hiçbirine sıradışı denemezdi. Topu kontrol ettiği anın çok şık bir fotoğrafı var; kollarını açmış, top sol omzu üzerinde gözleri arkasındaki topu kesiyor; sanki bir Jedi gibi yönlendiriyor. Sihir gösterisi gibi gözüküyor. Belki de öyledir. Belki tamamen gerçek de değildir.

HERKESİN AKLINDA AYNI SORU...

Real Madrid'in konuğu Mallorca'yı 6-1 yendiği maçın ardından Benzema konuşmadı. Takım arkadaşları konuştu ancak herkesin merak ettiği sorunun cevabını ya bilmiyorlardı ya da soruyu yanıtsız bırakıyorlardı: Kasıtlı mı yaptı? Tam o anda tribünler hep bir ağızdan “Oooo!” nidasıyla şaşkınlığını belirtmişti. Gerçekten sırtıyla topu önüne alarak iki kişiyi mi çalımladı?

Fotoğrafı görmemiş olsak bile olayın kasıtlı olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü ilginç anın başrolünde daha önce pek çok “inanılmaz” işe imza atmış Benzema var.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti 22 Eylül akşamı “Dünyadaki en iyi santrfor” ifadesini kullandı. 2015'te Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde böyle bir cümle kurmadı. Gerçi hiç kimse kurmuyordu! Hala kurmuyor olabilirler ancak kurmayı düşünmeliler. Ancelotti'nin kadrosunda o zamanlar Cristiano Ronaldo vardı. Benzema doğal olarak o günlerde kariyerinin zirvesini yaşayan Ronaldo'nun gölgesinde yer almaktaydı.

Karim Benzema büyülüyor, tarih yazıyor! Benzema'nın Real'i... - Resim : 1

'BENZEMA'NIN ŞAMPİYONLUĞU'

Portekizli, Juventus'a gittiğinden beri sahne onun. Real Madrid 2020'de pandemi ile geçen kaotik sezonda La Liga şampiyonluğunu elde ederken The Athletic, takımın kahramanına dönüşen Karim Benzema'nın katkısına “Benzema's title” (Benzema'nın şampiyonluğu) başlıklı makaleyle selam çakıyordu.

Mart 2020'nin ilk günlerinde ligin 27. haftasında pandemi arası yaşanmış, Haziran 2020'nin ortasında başlayıp tamamlanan kalan 11 haftada Real, üst üste 10 galibiyet alırken Benzema, 7 gol 2 asiste imza atmıştı. Son haftadan önceki üç haftada üç galibiyet alan Real maçlarını sırasıyla 2-0, 2-1 ve 2-1 kazanmış Benzema bu altı golün dördünü atmış 1 de asist yapmıştı.

Ancelotti onun için ayrıca “Ona bir forvet demek az kalır gibi geliyor bana. Oldukça komple bir oyuncu. Beş sene önce olduğundan çok daha komple...” ifadelerini de kullandı.

Bu özgürlüğü elde ettiğini hatırlatmakta da fayda var. Real Madrid, Gareth Bale ve dev bir hayal kırıklığına dönüşen Eden Hazard'dan faydalanamazken, birinin sahneye çıkması çok önemliydi. Bu rolü rahatlıkla üstlenen isim Karim Benzema oldu.

Karim Benzema büyülüyor, tarih yazıyor! Benzema'nın Real'i... - Resim : 2

VALDANO'DAN ÇARPICI VURGU

Haziran 2009'da Real Madrid'de sportif direktör olarak göreve başlayan Benzema'yı o yaz takıma kazandıran Arjantinli efsane futbolcu Jorge Valdano, ortada bir değişim olmadığını söylüyor ve Benzema'yı şöyle anıyor:

“Hataları sanki böylesi bir donanımla doğmamış gibi değişenin Benzema olduğunu sanmaları.”

Olympique Lyon'dan Benzema'yı transfer etmiş olmanın gururuyla da bunları söylüyor. Ancak Benzema elbette bir keşif değildi. Fransız efsanevi golcü Jean-Pierre Papin, o daha 19 yaşındayken “Onda Ronaldo'nun gücü, Ronaldinho'nun hızı, Henry'nin klası, Trezeguet'nin içgüdüsü var” demişti.

Bunlar elbette büyük övgüler ancak bir de gerçekler var. 2021 yılında bir tek Robert Lewandowski onun kadar gol katkısı yapabildi. 2021 yılında 33 gol 3 asist yapan Lewa'nın ardından Benzema, 24 gol 11 asistle geliyor.

TARİHİN EN İYİLERİNDEN...

Benzema ayrıca Real Madrid tarihinin de en golcü 5. oyuncusu. Muhtemelen bu sezon kendisini ilk üçe atmış olacak. Şu an 288 golü bulunuyor. 4. sıradaki Santillana'nın 290, 3. sıradaki efsane Alfredo di Stefano'nun ise 308 golü bulunmakta. 323 gollü Raul de onun için uzak bir hedef değil! 450 gollü Cristiano Ronaldo ise bambaşka bir noktada.

Aynı zamanda 568 kez Real Madrid forması giyen Benzema, tarihte bu formayı en çok terleten 9. oyuncu. İlk 10'da İspanyol olmayan tek isim o...

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

*ESPN (Real Madrid's Karim Benzema is getting better and making a case to be the best in the world), The Athletic (Benzema's title)

Kaynak: Web Özel

Real Madrid Karim Benzema La Liga