Karabağ - Galatasaray maçında kardeşlik kazandı!

Galatasaray
Karabağ - Galatasaray maçında kardeşlik kazandı!

Galatasaray, tüm geliri depremzedelere bağışlanacak olan hazırlık maçında Azerbaycan temsilcisi Karabağ'ı 2-1 mağlup etti.

Azerbaycan ve Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmak için bir kez daha el ele verdi.

Azerbaycan'ın en başarılı ekiplerinden Karabağ FK ile Süper Lig'in lideri Galatasaray, liglere verilen milli arada, geliri depremzedelere bağışlanacak olan hazırlık maçında karşı karşıya geldi.

Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Haber Global ekranlarından canlı olarak yayınlanan kardeşlik maçını Galatasaray 2-1 kazandı.

Galatasaray'ın gollerini 4. dakikada Bafetimbi Gomis ve 87. dakikada penaltıdan Mauro Icardi kaydederken, Karabağ FK'nin golü ise 19. dakikada Redon Xhixha'dan geldi.

Karabağ Galatasaray maçı

Karabağ Galatasaray maçı

Karabağ Galatasaray maçı

MAÇIN GELİRİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANACAK

60 binden fazla biletin satıldığı karşılaşmanın tüm gelirleri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara bağışlanacak.

Azerbaycanlı futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmayı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva da izledi. Mihriban Aliyeva, sosyal paylaşım sitesinden karşılaşmayla ilgili, "Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ebedidir, sarsılmazdır." başlığıyla paylaşım yaptı.

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşının okunduğu karşılaşma öncesinde futbolcularla birlikte Azerbaycanlı şehit çocukları da sahaya çıktı.

Stadın neredeyse tamamını dolduran futbolseverler maç boyunca ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla her iki takımı destekledi.

"Kardeşlik maçı" olarak nitelendirilen karşılaşma boyunca monitörlerde "Bir millet, iki devlet", "Türkiye seninleyiz" yazıları yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Karabağ FK Bafetimbi Gomis Mauro Icardi Redon Xhixha Karabağ Galatasaray maçı