Kamerun Futbol Federasyonu'ndan Türkiye'deki şike iddialarına tepki

Kamerun Futbol Federasyonu'ndan Türkiye'deki şike iddialarına tepki

Kamerun Futbol Federasyonu, 2020-2021 sezonunun 39. haftasında oynanan ve Beşiktaş'ın 7-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan Hatayspor maçı sonrasında Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong hakkında çıkan şike iddialarına tepki gösterdi.

Süper Lig'de geride bıraktığımız 2020-21 sezonunun 39. haftasında Beşiktaş'ın Hatayspor'u 7-0 yendiği maçla ilgili olarak ortaya atılan ve siyah-beyazlı ekibin golcüsü Vincent Aboubakar ile Hataysporlu Jean-Claude Billong arasındaki şike iddialarına Kamerun Futbol Federasyonu'ndan tepki geldi. 

KAMERUN'DAN BİLLONG VE ABOUBUKAR'A DESTEK

Kamerun Futbol Federasyonu, milli takım oyuncularına destek çıktı.

Federasyon iddialara, "Oyuncularımıza yöneltilen ve hiçbir delile dayanmayan suçlamaların zayıflığı, basitliği ve boşluğu karşısında büyük öfke besliyoruz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Oyunculara destek çıkılan açıklamada, "Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong, her zaman dikkat çekici sportif davranışları ve kusursuz etik ile karakterize edilen iki Yılmaz Aslan'dır. Bu bağlamda, FECAFOOT, iki oyuncusuna tamamen güvenir ve onlara hedef oldukları asılsız iddialar karşısında tüm desteğini vermektedir.

Ayrıca, antrenör Antonio Conceicao tarafından da onaylandığı üzere, Kamerun'daki futbolcu seçimi, herhangi bir müdahale olmaksızın antrenörün sorumluluğundadır. Bu seçim, yalnızca spor performansına dayalı olarak elde edilir." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş'ın Hatayspor'la oynadığı maç öncesinde Aboubakar’ın vatandaşı Billong'a yapacağı 'cömertlik' karşılığında, Kamerun Milli Takımı'na seçilmesine aracılık edeceğine söz verdiği iddia edilmişti. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Billong, ilk yarı sonunda skor 5-0 iken oyundan alınmıştı. Aboubakar sakatlığı sebebiyle maçta görev yapmamıştı. Sezon sonunda Aboubakar Beşiktaş’tan ayrılmış, Jean-Claude Billong ise Kamerun Milli Takımı’na seçilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Vincent Aboubakar Jean-Claude Billong Beşiktaş Hatayspor