Kalite eksikliği ve Jesus'un yanlışları

Fenerbahçe Arda Güler Jorge Jesus
Kalite eksikliği ve Jesus'un yanlışları
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe sezonu ikinci sırada bitirmişse başarısız olmuş demektir. Şampiyonluk haricindeki hiçbir başarı bu camianın bünyesine uymaz. Hele 9 yıldır şampiyonluk kupasından uzaksanız.

Jorge Jesus'un gelişi ve sezon başındaki futbol sonrasında özlenen Fenerbahçe sesleri yükselirken, sezon hüsranla bitiyorsa burada başarısızlığın sorumlusu her şeyden önce hocadır. Diğer bir sebep de kalite eksikliğidir. İstediğiniz hocayı getirin, isterseniz Mourinho'yu alın futbolu sahada futbolcular oynar, sonucu kalite belirler.

İşte İcardi, Aboubakar örnekleri ortada. En kritik maçlarda, en kritik anlarda sahneye çıkıyorlar, işi bitiyorlar. Galatasaray bir İcardi getirdi, ligi sildi süpürdü. Sezonun sonu geldiğinde sorumluluğu aldı her maçta attığı gollerle takımını şampiyonluğa taşıdı. Fenerbahçe'de sezon boyunca bu kalite eksikliği hissedildi.

Jesus'un forma adaletini sağlayamaması, bazı oyuncuları küstürmesi, Arda Güler'e çok geç forma vermesi, derbilerdeki korkunç istatistik gibi sebepler şampiyonluğa veda edilmesini sağladı. İçeride kaybedilen puanlar, İstanbul, Giresun önünde ayağa gelen fırsatların tepilmesi tüm bu hataların üzerine tüy dikti. Fenerbahçe çok iyi bir puan ortalaması yakalasa da rakibini yakalayamadı.

Fenerbahçe'nin yapacağı tek şey, bu formanın ağırlığını kaldıramayan vasat oyuncuları hızla takımdan göndermek ve yerlerine A kalite oyuncuları almaktır. Bu yapılmazsa Galatasaray ve Beşiktaş gibi kadrosunu oturtmuş rakipler karşısında gelecek sene çok daha zor geçer.
Tüm sezon takımı yedek golcü olarak düşünülen Valencia sırtlıyorsa, orada şapkayı öne koyup bakmak gerekir. Onu da ayrıca kutlamak lazım. Yüreğini sahaya koydu, attığı golle de hak ettiği rekoru kırdı. Daha ne yapsın. Dile kolay 29 gol attı.

Ama ben Arda Güler'in pasında kaldım. Böyle bir yetenek neden bu kadar az şans buldu anlamak mümkün değil. Taraftarlara diyecek tek söz yok. Bunca yıllık özleme ve başarısızlığa rağmen küçük bir tepki ile maçı bitirdiler. Başka taraftar stadı yıkardı.

Kaynak: Web Özel

spor toto süper lig Arda Güler Jorge Jesus