Kaan Ayhan'dan Mert Müldür açıklaması: "Eminim doğru kararı verecektir"

Galatasaray İtalya Serie A
Kaan Ayhan'dan Mert Müldür açıklaması: "Eminim doğru kararı verecektir"

Galatasaray'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak 2.8 milyon euro karşılığında Sassuolo'dan kadrosuna kattığı Kaan Ayhan değerlendirmelerde bulundu. Ayhan, yeni takımı büyük merak konusu olan Mert Müldür'ün transferi hakkında ise 'en doğru kararı verecektir' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun devre arasında İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo'dan kiraladığı, sezonun bitmesiyle de bonservisini satın alarak kadrosuna kattığı Kaan Ayhan açıklamalarda bulundu.

Milli oyuncu Mert Müldür'ün Galatasaray'a transfer ihtimalinden, Sarı-kırmızılı takımı tercih etme nedenlerine kadar pek çok konuda yorumda bulundu.

"DEVLER LİGİ'Nİ ÇOK ÖZLEDİM"

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı çok özlediğini vurgulayan Kaan Ayhan, "Şimdi rakibe de bağlı. Baktığınız zaman play-offlarda çok önemli takımlarla karşılaşabiliyorsunuz. Biz kendimize güveniyoruz. Ben kariyerim başında Şampiyonlar Ligi oynamıştım. Oraya geri dönme şansı olursa, o şansı almak isterim.

Avrupa Ligi de baktığınızda 6-7 sene önceki gibi değil. Neredeyse Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir lig olmaya başladı. Biz bu iki ligden birisinde çok önemli başarılara imza atmak istiyoruz. Tabii ki play-offlardan en iyi şekilde gidip, Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz. Zaten kadro da o yönelik kurulmuş, belli. İnşallah nasip olur" diye konuştu.

"GALATASARAY KARARINI ÇOK ÖNCEDEN VERDİM"

Geçmiş dönemlerde de Türkiye’den teklifler aldığını söyleyen sarı-kırmızılı futbolcu, "Avrupa’da oynayan bir milli futbolcu olarak hep arayan, soran oldu. O dönemde Galatasaray ile hep görüşüyorduk.

Benim için de zaten Türkiye’ye gelirsem, Galatasaray’a gelirim diye kararımı çok erkenden vermiştim. Transferin ne zaman olacağını bilmiyordum ya da hiç olur mu onu da bilmiyordum. Sassuolo’da öyle bir imkan oldu. Sonunda transfer de çok şükür oldu. Buraya gelebildik" ifadelerini kullandı.

"MERT MÜLDÜR ÇOK KALİTELİ"

İtalyan ekibi Sassuolo’da beraber forma giydikleri milli futbolcu Mert Müldür ile görüştüklerini fakat transfer konusunda olmadığını aktaran Kaan Ayhan, "Mert ile en son yaz tatilinde görüştük. Orada aile ortamı, arkadaş ortamı derken böyle şeyler çok konuşulmuyor. Mert’i sadece maçlardan değil, günlük hayatta da çok iyi tanıyorum. Kalitesi de zaten belli. Benim onun işine karışmam doğru olmaz.

Ben doğru bulmuyorum. Kendinin belki bazı soruları olur, belki yardıma ihtiyacı olur, her zaman ağabeyi olarak beni arayabilir, zaten kendisi de biliyor. Bilmiyorum kendisini daha çok Avrupa’yı mı uygun görüyor yoksa farklı fikirleri mi var. Mert çok kaliteli bir oyuncu. Emin doğru kararı sonunda verir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

Kaan Ayhan Galatasaray Şampiyonlar Ligi Galatasaray transfer Galatasaray transfer haberleri Galatasaray transfer gündemi