Juventus'tan kritik puan kaybı! Allegri'nin Kenan Yıldız tercihi pahalıya mal oldu

Kenan Yıldız İtalya Serie A Juventus
Juventus'tan kritik puan kaybı! Allegri'nin Kenan Yıldız tercihi pahalıya mal oldu
FOTOĞRAF: Reuters

İtalya Serie A'nın 22. haftasında milli futbolcu Kenan Yıldız'ı da kadrosunda bulunduran Juventus, kendi sahasında ligde kümede kalma mücadelesi veren Empoli ile 1-1 berabere kaldı.

İtalya Serie A'da oynanan 22. hafta mücadelesinde milli futbolcu Kenan Yıldız'ın da formasını giydiği Juventus ile Empoli mücadele etti.

Allianz Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada şampiyonluk mücadelesi veren Juventus, küme düşme hattındaki Empoli ile 1-1 berabere kaldı.

Ligde gelecek hafta şampiyonluk yolundaki rakibi Inter ile yapacağı maç öncesinde kritik bir puan kaybı yaşayan Juventus'un golünü 50. dakikada Dusan Vlahovic kaydetti. Empoli'nin sayısı ise oyuna sonradan giren Tommaso Baldanzi'den geldi.

Milli futbolcu Kenan Yıldız yedek kulübesinde başladığı karşılaşmanın 78. dakikasında oyuna dahil oldu. 18 yaşındaki oyuncu, takımına hareketlilik kazandırsa da Torino ekibinin galip gelmesini sağlayamadı.

Massimliano Allegri'nin Kenan Yıldız'ın yerine ilk 11'de forma şansı verdiği Arkadiusz Milik maçın 18. dakikasında direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA DEV MAÇ

Bu sonuçla Juventus puanını 53 yaptı ve 2 maç eksiği bulunan Inter'in 2 puan önünde liderliğini sürdürdü. Kümede kalma yolunda çok önemli bir puan alan Empoli ise 17 puanla 19. basamakta yer aldı.

Juventus ligin 23. haftasında deplasmanda şampiyonluk yarışı verdiği Inter ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.