Juventus'ta Thiago Motta'nın Kenan Yıldız için tuhaf planı!

Juventus Kenan Yıldız futbol Atletico Madrid
Juventus'ta Thiago Motta'nın Kenan Yıldız için tuhaf planı!

Juventus, Atletico Madrid'e hazırlık maçında 2-0 mağlup olurken maç sonu Thiago Motta'nın açıklamaları kafaları karıştırdı.

Juventus hazırlık maçında Joao Felix ve Angel Correa'nın gollerine engel olamayarak Atletico Madrid'e 2-0 mağlup oldu. 

İtalyan ekibinin teknik direktörü Motta kötü skora rağmen takımının performansında hâlâ umut verici işaretler buldu.

Maç sonrası yorumlarda bulunan 41 yaşındaki teknik adam, "Çok ilerleme kaydedildi, çok iyi savunma yapan ve bire bir durumlarda pres yapan bir takıma karşı tehlikeli pozisyonlar yarattık" dedi:

“Zaman zaman savunmalarını zora sokmayı başardık. Düşük bir blok bulduğunuzda gol atma durumları yaratmak zordur çünkü ikinci golde olduğu gibi iyi kapanıp kontra atak yapmaya çalışırlar. İlerleme kaydettik ama bu kesinlikle yeterli değil, çok çalışmaya devam etmeliyiz.”

Motta, kendisi ve Juventus Futbol Direktörü Cristiano Giuntoli'nin her zaman aynı fikirde oldukları konusunda ısrar etti:

“Giuntoli ve ben her zaman iletişim halindeyiz. Neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz ve harekete geçiyoruz. Aynı yerdeyiz, rekabetçi ve sürdürülebilir bir ekip yaratacağız. Hepimiz çok heyecanlıyız. Sahip olduğum adamlara ve takımı güçlendirmek için gelecek olanlara inanıyorum."

Teknik direktör son olarak Kenan Yıldız'ın içeri doğru katetmek yerine neden sol kanatta kalmasını istediğini açıkladı:

“Yıldız'dan hücumda sol dışta kalmasını rica ediyorum, bire bir durumlara bakmaya, derinliklere atak yapmaya, kesmeye ve şut atmaya açık olması gerekiyor. Onun bu şekilde oynamasını istiyorum, özellikle de beş defans oyuncusuyla oynayan ve kontra atağa yaklaşan bir takıma karşı."

Motta'nın Kenan Yıldız'dan takımda daha önce Chiesa'nın yaptığı gibi oynamasını istemesi kafaları karıştırdı. Sosyal medyada taraftarlarca yapılan yorumlarda 'O zaman Chiesa'yı neden göndermeye çalışıyorsunuz' değerlendirmelerinde bulunuldu.