Juventus 10 numarayı Kenan Yıldız'a verdi... Resmi açıklama bekleniyor

Kenan Yıldız Juventus İtalya Serie A
Juventus 10 numarayı Kenan Yıldız'a verdi... Resmi açıklama bekleniyor
Fotoğraf: Depo Photos

Milli futbolcu Kenan Yıldız, Juventus'ta 10 numaralı formayı giyecek.

Juventus , Kenan Yıldız'ın Juventus'un yeni 10 numarası olmasına karar verdi. Türk yetenek, Thiago Motta'nın yeni Juventus'unun simgelerinden biri olacak ve geçmişte Platini, Baggio ve Del Piero gibi büyük futbolcuların, yakın geçmişte ise Tevez, Pogba'nın giydiği 10 numaralı formayı giyecek. Henüz resmi açıklama yapılmadı.

Şu sıralar Juve'de Yıldız'ın kontratının yenilenmesi konusu en çok konuşulan konulardan biriydi. Henüz sözleşmenin yenilendiğine dair bir bilgi yok ancak 10 numaranın Kenan'a verilmesi anlaşmaya dair bir işaret olarak kabul edildi. 

Genç oyuncuya böylesine önemli bir sembolü emanet ederek kulübün ona ne kadar inandığını göstermek, her iki taraf için de daha uygun bir anlaşma için ideal koşulların yaratılmasına yardımcı olabilir. Bir yandan Yıldız, Juventus projesine daha fazla bağlı hissedebilirken, diğer yandan Juventus müzakerelerde avantaj sağlayabilir.

Yıldız'a 10 sayısını emanet etme kararı sadece duygusal açıdan stratejik bir hamle değil aynı zamanda bir niyet beyanı. Juventus, güçlü bir kimliğe sahip ve uzun vadede en üst düzeyde rekabet etme becerisine sahip genç bir takım kurmayı hedefliyor. Yıldız bu vizyonu somutlaştırıyor ve potansiyeli, geleceğin üzerine inşa edileceği temel direklerden biri olarak görülüyor.