Bellingham La Liga'da "yabancı kuralı"nı böyle atlatacak

Real Madrid İspanya La Liga
Bellingham La Liga'da "yabancı kuralı"nı böyle atlatacak

Real Madrid, 103 milyon Euro bonservis ödeyerek transfer ettiği İngiliz orta saha oyuncusu Jude Bellingham'ın yabancı kontenjanına takılmaması için çareyi oyuncusunu çifte pasaport sahibi yapmakta buldu.

İspanyol devi Real Madrid'in bonservisi için 103 milyon Euro (+30 milyon Euro bonus) ödediği İngiliz orta saha oyuncusu Jude Bellingham; İngiltere, Avrupa Birliği'nden ayrıldığı için İspanya La Liga'da "yabancı oyuncu" sayılıyor.

Bu durumun önüne geçmek isteyen Real Madrid, Bellingham'ın yabancı oyuncu kontenjanını işgal etmemesi için yasal bir yol buldu.

Eflatun-beyazlı yöneticiler, babaannesi İrlandalı olan 20 yaşındaki orta saha oyuncusunu, İrlanda pasaportu için başvuruda bulunmaya ikna etti.

İrlanda büyükelçiliğinin başvuruyu onaylaması halinde çifte pasaporta sahip olacak olan Bellingham, böylece İspanya La Liga'da "yabancı oyuncu" sayılmayacak.

Yıldız oyuncunun lisansını henüz bu sebepten dolayı çıkartmayan Real Madrid de, İrlanda büyükelçiliğinden gelecek onay sonrasında lisans işlemlerini başlatacak.

Jude Bellingham'ın "yerli oyuncu" statüsü kazanmasının ardından Real Madrid'in güncel kadrosundaki tek "yabancı oyuncu" Brezilyalı Reiner olacak.

İSPANYA LA LIGA'DA YABANCI KURALI

İspanya La Liga'da Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke vatandaşları "yerli oyuncu" statüsünde oynuyor. Ayrıca Türk ve Rus futbolcular da, geçmişteki mahkeme kararları sebebiyle, AB vatandaşı olarak sayılıyor ve yabancı sınırlamasına takılmıyorlar.

Takımlar, kadrolarında AB pasaportuna sahip olmayan en fazla 3 oyuncuya yer verebiliyorlar.

AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları, herhangi bir AB ülkesinden vatandaşlık aldığında ise bir sonraki tescil döneminde "yerli oyuncu" statüsü kazanıyor.

Örneğin, Real Madrid'in Brezilyalı oyuncularından Eder Militao, Rodrygo ve Vinicius Junior 2022 yazına dek "yabancı oyuncu" sayılıyorken, üç oyuncunun da İspanyol vatandaşlığı almasının ardından artık "yerli oyuncu" statüsünde oynuyorlar.

Kaynak: Haber Global TV

İspanya La Liga Real Madrid Jude Bellingham