Jose Sosa: "Fenerbahçe'ye para için gelmedim"

Fenerbahçe
Jose Sosa: "Fenerbahçe'ye para için gelmedim"

Fenerbahçe'nin sezon başında Trabzonspor'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Arjantinli yıldız Jose Sosa, Sarı-lacivertlilere transferini ve kulübü değerlendirdi.

Sarı-lacivertlilerin Arjantinli yıldızı, Fenerbahçe'ye transferini ve kulübü değerlendirdi.

Fenerbahçe'yi tercih etme nedenini anlatarak başlayan Sosa'nın çarpıcı sözleri: “Öncelikle Fenerbahçe, bana ilgisini çok güzel bir şekilde gösterdi. Bu da bir oyuncu açısından çok önemli.”

"GÜVENE KARŞILIK VERMELİYİM"

“Başkan ve sportif direktörün bana olan güvenini gördüğümde gelmeyi istedim. Fenerbahçe gibi büyük ve saygıdeğer bir kulüpten bu değeri görmek, tercihimde önemli rol oynadı. Ben de performansımla bu güvene karşılık vermek ve Fenerbahçe'nin başarısı için en iyi performansımı sergilemek istiyorum. Futbolculuk kariyerim boyunca her zaman hedeflerim ve hayallerim oldu. Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşmem var ve bu süre içinde en yüksek hedeflere ulaşabilmek istiyorum.”

"ONA TÜRKİYE’Yİ ANLATTIM"

“Perotti ile kulüp ve şehir hakkında konuştuk. İnsanların bana ve aileme yaklaşımlarının ne kadar iyi olduğunu anlattım. Takımda bir Arjantinlinin daha olması benim açımdan güzel oldu.”

"EKSTRA SORUMLULUK DEMEK"

“Benim için bu ekibin içinde olmak başlı başına bir motivasyon kaynağı. Fenerbahçe gibi bir takımda oynuyorsanız ekstra bir sorumluluğunuz oluyor. Bu sorumlulukların bilincinde olmak benim için sahadaki en büyük motivasyon kaynağı. Tecrübe de bu sorumlulukların ele alınması için gerekli bir şey. Fenerbahçe'de bu olanakları bana sağladıkları için ve yüksek seviyede oynama şansı verildiği için çok mutluyum. Bu olanağı kullanmak benim için başlıca motivasyon…”

"FENERBAHÇE'YE PARA İÇİN GELMEDİM!"

“Fenerbahçe'nin daha yüksek ücret verdiği yönündeki söylemler ise tamamen yalan. Ben Fenerbahçe'ye para için gelmedim. Beni tanıyan insanlar benim para için böyle bir şey yapmayacağımı biliyorlar. Bu benim kişisel kararım. Fenerbahçe'ye gelmeyi ben çok istedim. Fenerbahçe benim için kariyerimde yeni bir sayfaydı, bir şanstı. Bu şansı değerlendirmek istedim. Çok şükür bu yaşımda Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpteyim. Bunu da büyük ölçüde profesyonel yaşantıma borçluyum.”

"EROL BULUT ZEKİ BİR HOCA"

“Çok detaylı, çok bilgili hocalarla çalıştım ve Erol Hoca da bunlardan birisi. Biz oyun içindeyken hocalar gibi oyunu dışarıdan göremiyoruz. Bazı hocalar vardır gördüğü hataları 45 dakika bekler, soyunma odasında söyler. Ama daha zekice olanı Erol hocamızın da yaptığı gibi saha içinde anında müdahale etmesidir. Ben mutluyum; bu konuda en ufak bir yanlış olduğunda takımın en tecrübelileri olarak Luiz (Gustavo) ya da ben, Erol Hoca'nın yanına gidiyoruz. Bizimle paylaşıyor, biz de anında saha içinde müdahale ediyoruz.”

"10 NUMARALAR ÖZGÜR DEĞİL"

“Futbol fiziğe dayalı, dinamik, daha stratejik bir oyuna haline dönüştü. Her oyuncunun top rakipte olduğu an savunma yapması, daha fazla koşması gerekiyor. Artık 10 numaraların geniş özgürlük alanı kalmadı. Rakiplerin yaptığı hataları iyi analiz edip nasıl değerlendiririm diye düşünüyorum.”

"GOL-ASİST HEDEFİ KOYMADIM"

Kariyerimin hiçbir zamanında kendime gol ve asist hedefi koymadım. Önemli olan takım olarak başarılı olmak. Takım arkadaşlarım gol attığında ya da asist yaptığında ben de mutlu oluyorum.

"EN İYİLER KADROYA KATILDI"

“Transfer sürecinde takımın başarılı olması için Fenerbahçe, mevkilerinin en iyi isimlerini kadroya kattı. Bir adaptasyon, bir alışma süreci yaşıyoruz ama birlikte antrenman yaptıkça her geçen gün daha iyi olacağız. Oyuncuların, hocanın ne istediğini anlaması da önemli.”

"YAN PAS İŞE YARAMAZ"

“Pas hatası yapmak, dünyanın sonu değil. Yüksek isabetli pas yüzdesiyle oynayan bir oyuncu paslarını sürekli kaleciye ya da yana veriyorsa, bu işe yaramaz. Maç içerisinde top kaybedip, daha sonra birkaç gol pası vermeyi tercih ederim.”

Sözcü

Jose Sosa fenerbahçe