Jose Mourinho: "Transferde alışık olduğumuz çılgın rakamları artık görmeyeceğiz"

Jose Mourinho: "Transferde alışık olduğumuz çılgın rakamları artık görmeyeceğiz"

Tottenham'ın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, koronavirüs salgını sonrasında futbolda transfer pazarının önceki dönemlerden çok farklı olacağını düşündüğünü söyledi.

Haber Global - Dış Haberler

İngiltere'de futbol ligleri, Mart ayında koronavirüs pandemisi sebebiyle süresiz olarak askıya alınmıştı. Premier Lig kulüpleri ligin yeniden başlayacağı tarihi belirlemek için bugün ve yarın nihai kararlarını lig yönetimine sunacak.

Krizin finansal etkisi henüz net bir şekilde kestirilemediği için takımları ve futbolcuları nasıl bir transfer dönemi beklediği belirsizliğini koruyor. Mourinho ise kulüplerin dikkatli davranmak zorunda olduğunu düşünüyor.

"ÇILGIN RAKAMLARI ARTIK GÖRMEYECEĞİZ"

Skysports'a röportaj veren Portekizli teknik adam, "Bizleri farklı bir transfer pazarı bekliyor, normal olan da bu. Alışık olduğumuz çılgın rakamları artık göreceğimizi sanmıyorum. Burada sorulacak ilk soru, transfer dönemi ne zaman olacak? Artık Temmuz ya da Ağustos'ta olacağını sanmıyorum, daha ileride olmalı. Kulübümün transferde mantıklı ve dengeli davranmasını, düzinelerce parayı etrafa saçmamasını istiyor, ve bu şekilde hareket edeceğimizi düşünüyorum. Yaşanan duruma saygı duymaya çalışıyoruz, sadece futbola değil dünyadaki ve toplumuzdaki genel duruma da saygı duyuyoruz. Ancak transfer şu anda düşünmemiz gereken son şey ve bu konuda bir görüşmemiz, konuşmamız olmadı. Güvenliğimizi ve koyulmuş her kurala uyulmasını sağlamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"BUNDESLIGA'NIN BAŞLADIĞINI GÖRÜP, FUTBOL OYNAYAMAMAK BİZE ACI VERİYOR"

İngiltere'de liglere verilen aranın ardından Tottenham'ın sahalara dönen ilk kulüplerden olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Mourinho, "Tabii ki herkesin yeniden yeşil sahalara dönmesi dönmesi inanılmaz bir duyguydu, çünkü hepimiz çimlerin kokusunu bile özledik diye düşünüyorum.  Noel zamanlarını hep sevdim ve oyuncularımın da sevmesi için çaba gösterdim. Üzgün olmak yerine her zaman insanlara sevdikleri şeyleri vermekten ötürü mutluluk duyduk. Ancak şu an bunun tam tersini hissediyoruz, çünkü insanlara sevdikleri futbolu veremiyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, Bundesliga başladığı andan itibaren, Portekiz ve İspanya liglerinin başlama tarihleri açıklandığı andan itibaren bizim için zaman çok zor geçiyor, çünkü oynamak istiyoruz. Diğer ülkelerde futbol oynandığını görüp, bizim oynayamamamız bize acı veriyor. Alman profesyonelleri dünyaya sevdikleri bir şeyler veriyorlar, biz veremiyoruz. Vermek istiyoruz, ancak yetkili kurumlara duyduğumuz güven ve saygı buna şu an için izin vermiyor. Kararı beklemek zorundayız; bize başlayacağımız zamanı söyledikleri zaman, bunu yapmaktan mutluluk duyacağız." şeklinde konuştu.

"SOSYAL MESAFEYE UYGUN OLARAK ÇALIŞIYORUZ"

Sosyal mesafeye uygun olarak çalıştıklarını belirten Portekizli teknik adam, "Sabah 09:00'da antrenmana başlayıp akşam 17:00'de bitirdiğimiz zamanlar oluyor, çünkü futbolcular bireysel antrenmanlar yapıyor. Sosyal mesafe sebebiyle herkes için farklı saat aralıklarında çalışma programı belirliyoruz. Dürüst olmak gerekirse, ekibimdeki çalışanlar bir dönem için çok yoruldu, hatta tükendi. Benim bisiklet sürdüğüm bir fotoğraf vardı, görmüşsünüzdür. O fotoğrafın hikayesi şu; antrenman sahasında sosyal mesafeye uyduğumuz için çalışma alanları arasında büyük boşluklar bırakıyoruz, ve bisiklet olmasaydı tüm antrenman sahasını aynı anda kontrol edemezdim." dedi.

Jose Mourinho: "Transferde alışık olduğumuz çılgın rakamları artık görmeyeceğiz" - Resim : 1

Jose Mourinho koronavirüs Tottenham Premier Lig