Jorge Jesus'tan "Brezilya" açıklaması

Fenerbahçe Jorge Jesus
Jorge Jesus'tan "Brezilya" açıklaması

Brezilya Milli Takımı'nın başına geçmek için görüşmelerde bulunduğu iddia edilen Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, şu ana dek kimseyle görüşmediğini belirterek, "Dünyada Brezilya'yı çalıştırmak istemeyen bir teknik direktör var mı? Sözleşmem Mayıs'ta bitiyor, ne olacağını göreceğiz" dedi.

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Brezilya, çeyrek finalde penaltı atışlarında Hırvatistan'a yenilerek dev organizasyona veda etmiş, teknik direktör Tite ile yollar ayrılmıştı.

Bu andan sonra hem Brezilya hem de Portekiz medyasında sık sık Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'un ismi Brezilya Milli Takımı ile anılmıştı. Son olarak Portekiz gazetesi Record, Brezilyalı eski futbolcu Julio Cesar ile Jorge Jesus'un Lizbon'da bir araya gelerek Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğü için görüş alışverişinde bulunduğunu iddia etmişti.

Liglere verilen milli aranın bitmesine kısa bir süre kala Türkiye'ye dönmek için Lizbon'daki Humberto Delgado Havalimanı'na giden Jesus, burada Sport TV'ye açıklamalarda bulundu.

Gündemdeki iddiaları değerlendiren Jesus şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada Brezilya Milli Takımı'nı çalıştırmak istemeyen bir tane teknik direktör var mı? Kim Brezilya Milli Takımı'nı yönetmek istemez ki? Yalnızca Real Madrid ya da Barcelona seviyesindeki bir takımı yönetiyor olsam, belki istemezdim... Ama bu da çok farazi bir şey.

Şu ana dek kimse benimle bu konuda görüşmedi. Geleceğim hakkındaki kararları da hep sezon tamamlandığında veririm. O yüzden şu an karar almıyorum. Fenerbahçe'yle olan sözleşmem Mayıs'ta bitiyor, sonrasında neler olacağını göreceğiz.

Yalnızca şampiyonluk kazanabilecek takımların teklifini kabul ederim. Bugüne kadar çalıştırdım kulüpleri böyle seçtim. Hiçbir şey kazanamayacağımı bildiğim bir kulüpte antrenörlük yapmak benim için zor."

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Jorge Jesus Brezilya Milli Takımı