Jorge Jesus'la vites artırdılar

Spor haberleri Fenerbahçe Jorge Jesus
Jorge Jesus'la vites artırdılar

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus etkisi her futbolcuda kendisini gösterirken, bazı oyuncular kariyerlerinin en iyi dönemlerini ya yaşıyor ya da tekrarlıyor.

SERCAN HAMZAOĞLU | HABER GLOBAL

Geldiği ilk günden bu yana taraflı tarafsız tüm futbol kamuoyunun takdirini toplayan Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin her kulvarda liderliğe taşırken oyuncuların da formunu zirveye çıkartıyor.

İrfan Can Kahveci daha sezon ortasına gelmeden en golcü dönemini egale ederken, Valencia ve Batshuayi uzun yıllar sonra en iyi başlangıçlarını yaptı. Emre Mor ise kariyerinin en skorer başlangıcını yaşıyor.

JESUS'UN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN İRFAN CAN

Portekizli teknik adamın son 5 lig maçında ilk 11'de görev verdiği İrfan Can Kahveci, oldukça iyi bir sezon başlangıcı yaptı.

Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir kariyerinde bir sezonda maksimum 6 gol atabilen milli yıldız, bu sezon 16 maçta bu rakama ulaştı. En iyi sezon başlangıcını yapan 27 yaşındaki futbolcu, bir gol daha atarsa kendi kariyer rekorunu kıracak.

VALENCIA'NIN EN PARLAK İKİNCİ DÖNEMİ

Fenerbahçe'nin Kolombiyalı yıldızı Enner Valencia, kariyerinin en iyi ikinci başlangıcını 32 yaşında, Jorge Jesus yönetiminde gerçekleştirdi.

Sarı-lacivertlilerde ilk 2 sezonunda 13'er gol atan Valencia, bu rakama bu sezon daha lig arası gelmeden ulaştı.

Gol krallığı yarışında da zirvede yer alan tecrübeli futbolcu, Meksika'da Pachuca forması giydiği ve yıldızın parladığı 2013-2014'te ilk 19 maçında 18 gol atmıştı.

BATSHUAYI PARMAK ISIRTIYOR

Geçen sezon Beşiktaş'ta 42 maçta 14 gol atan ancak siyah-beyazlı taraftarlarla yıldızı barışmayan Mich Batshuayi, Fenerbahçe kariyerine oldukça iyi bir giriş yaptı.

Forma giydiği 11 maçın sadece 5'inde ilk 11 oynayan Belçikalı yıldız, buna karşın 8 gole ulaştı. Batshuayi, sezon başlarını geçirdiği Chelsea ve Valencia'da bu formu hiçbir zaman yakalayamadı. İsmini duyurduğu Standard Liege'de 2013'te, Marsilya'da ise 2015'te benzer form grafiği tutturan 29 yaşındaki oyuncu, 7 yıl önceki golcü performansıyla 40 milyon Euro'ya Chelsea'ye transfer olmuştu.

EMRE MOR BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Emre Mor, gösterdiği performansla transferi döneminde kafalarda oluşan soru işaretlerini sildi.

Karagümrük'te Volkan Demirel'den sonra Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un da gözle görülür bir şekilde formunu yükselttiği Emre, 15 maçta 3 gol atıp 1 de asist yaptı. Kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yapan 25 yaşındaki futbolcu, kendisine güvenenleri de mahcup etmedi. Emre Mor, geçen sezon Karagümrük'le sezonun tamamında 6 gol atmıştı. Milli futbolcunun şimdiki hedefi ise bu rakamı geçerek kariyerinin en iyi sezonunu yaşamak olacak.

Enner Valencia: 19 maç, 13 gol, 4 asist

İrfan Can Kahveci: 16 maç, 6 gol, 3 asist

Mich Batshuayi: 11 maç, 8 gol, 1 asist

Emre Mor: 15 maç, 3 gol, 1 asist

Kaynak: Haber Global TV

Jorge Jesus sercan hamzaoğlu fenerbahçe