Jorge Jesus, geniş Fenerbahçe kadrosunu verimli kullanıyor

Fenerbahçe Jorge Jesus

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yönettiği geniş kadroda bütün futbolcularda verim almaya çalışıyor.

 SERCAN HAMZAOĞLU - HABER GLOBAL -  Süper Lig ve Avrupa kupalarında şu ana kadar mücadele eden ve 2 ayda 14 maça çıkan sarı-lacivertlilerde Jorge Jesus, 26 isme forma şansı verdi.

Şu an lisansı çıkarılmayan Novak, Lemos ve Bruma'dan bile faydalanan Jesus, çok fazla rotasyon yapmasına rağmen oyun sisteminden taviz vermeyerek takımına göze hoş gelen futbol oynatıyor.

Sarı-lacivertlilerde şu ana kadar Szalai ve Rossi 14, Altay Bayındır ve Lincoln 13, Ferdi Kadıoğlu, Valencia ve Arao 11, Luan Peres, Serdar Dursun Osayi, Emre Mor ve Gustavo Henrique 10, Crespo 9, İsmail Yüksek, King ve İrfan Can Kahveci 8, Alioski, Zajc, Mert Hakan Yandaş ve Arda Güler 7, Lemos, Bruma ve Joao Pedro 5, Novak 4, Batshuayi 3, Ertuğrul Çetin 1 maçta forma şansı buldu.

Fenerbahçe'de Jesus yeni transferlerden kaleci İrfan Can Eğribayat ile sakatlığı süren Nazım Sangare ile genç oyuncu Çağtay Kurukalıp'a henüz forma veremedi.

Vazgeçilmezi Szalai ve Rossi 

Portekizli deneyimli teknik adamın vazgeçemediği isimler ise savunmanın göbeğindeki Atilla Szalai ile hücum oyuncusu Diego Rossi oldu.

Jesus, her iki isme de 14 maçın tamamında süre verdi. Szalai bu maçların 13'ünde, Rossi ise 10'unda ilk 11'de oynadı.

21 isimden gol katkısı

Fenerbahçe'de kaleciler hariç forma şansı bulan 24 isimden 20'si takıma gol yollarında yardımcı oldu.

Hücumda hemen hemen her isimden katkı alan Jesus'un takımında 17 farklı isim gol attı. Gol atamayan 3 isim ise asistle takımına gol katkısında bulundu.

Gole doğrudan etki edemeyen isimler Osayi Samuel, Lemos ve Novak ile sakatlığı sebebiyle sadece 45 dakika oynayabilen Serdar Aziz oldu.

Valencia 8, İrfan Can Kahveci 4, King 3, Serdar Dursun, Henrique, Emre Mor, Arda Güler ve Lincoln 2'şer, Zajc, Mert Hakan Yandaş, Szalai, Crespo, Batshuayi, İsmail Yüksek, Pedro, Rossi ve Alioski 1'er gol attı.

Luan Peres, Ferdi Kadıoğlu, Willian Arao ve Bruma ise takıma asist yaparak skor katkısında bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Jorge Jesus Fenerbahçe haberleri fenerbahçe sercan hamzaoğlu