Joel Embiid yüz felci geçirdiğini açıkladı

NBA basketbol
Joel Embiid yüz felci geçirdiğini açıkladı
Reuters

New York Knicks karşısında 50 sayıyla yıldızlaşan Philadelphia Sixers oyuncusu Joel Embiid, maç sonrası basın toplantısında bir süredir yüz kaslarının kontrol edilememesine neden olan Bell paralizi denen yüz felcinden mustarip olarak sahaya çıktığını açıkladı.

Joel Embiid’in play-in maçlarından bu yana sağlıklı bir şekilde basketbol oynamadığı öğrenildi. Sixers‘ın yıldızı Joel Embiid geçtiğimiz hafta bir ‘Bell’s Palsey’ vakası nedeniyle tedavi gördü. Bu durum takımın Miami’ye karşı oynadığı play-in maçı esnasında başladı ancak Embiid takımının dikkatini dağıtmamak için bunu gizli tuttu.

Eurohoops'ta yer alan habere göre Joel Embiid’e teşhisi koyulan ‘Bell’s Palsey’ vakası  VII. kranial sinirin (fasiyal sinir) bir fonksiyon bozukluğu sonucu ortaya çıkan ve etkilenen tarafta yüz kaslarının kontrol edilememesine neden olan bir yüz felci.

Sixers’ın yıldızı New York Knicks galibiyetinin ardından katıldığı basın toplantısında bu hastalığına dair konuştu.

Joel Embiid şu ifadeleri kullandı:

“Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum… Miami maçından bir ya da iki gün önce bu durum başladı, kötü migren ağrılarım vardı, bir şey olmadığını düşündüm. Genelde bu tarz şeyleri kontrol ettirmeyi sevmem ama bir nedenden dolayı sonunda birisine söylemek zorunda kaldım. Miami maçında vücudum bu hastalığı hissetmiyordu.

Yüzümün sol tarafı, ağzım ve gözüm oldukça rahatsız edici bir durumda. Ben pes eden birisi değilim, savaşmaya devam etmeliyim ve her şeyi yapmalıyım. Talihsiz bir durum, ben olaya böyle bakıyorum. Bu bir bahane değil. Mücadeleye devam etmeliyim.”