Jesus’un artıları

Fenerbahçe
Jesus’un artıları

Jesus hem Kasımpaşa maçına göre ciddi bir rotasyon yaptı hem de sistem değişikliğiyle bu takımın birçok formatta çok iyi oynayabileceğini gösterdi.

Fenerbahçe, Viyana’da çok rahat bir galibiyet alarak Avrupa Ligi gruplarına kalma adına dev bir adım attı. Hem ülke puanı adına hem de Fenerbahçe adına güzel bir geceydi.

Deplasmanda 2-0 gibi bir skorla kazanmak, üstelik bunu yaparken de düşük viteste, kendini yormadan, rakibe de doğdu düzgün fırsat vermeden yapmak alkışı hak ediyor. Fenerbahçe güle oynaya güzel bir Avrupa galibiyetiyle yurda dönüyor.

Fenerbahçe geniş kadrosunun ve Jorge Jesus gibi tecrübeli bir hocanın artılarını yaşadı dün gece. Jesus hem Kasımpaşa maçına göre ciddi bir rotasyon yaptı hem de sistem değişikliğiyle bu takımın birçok formatta çok iyi oynayabileceğini gösterdi.

Austria Wien önünde sahaya takımını 3’lü savunmayla çıkartan Portekizli, bundan da verim aldı. Lemos, Szalai ve Peres’ten oluşan savunma rakibe ciddi bir pozisyon tanımadı. Genelde 4-1-3-2 ve 4-3-3 oynayan Fenerbahçe dün 3-4-3 dizilişi ile sahadaydı. Rakibe göre sistem ayarı yapan Jesus, Fenerbahçe’nin birçok formata uygun bir yapıda olduğunu da göstermiş oldu.

Hem rotasyon yapıp hem sistem değiştirip hem de rakibe oyun ve pozisyon olarak üstünlük sağlamak, dün gecenin artılarıydı. Sisteme ve dizilişlere gereğinden fazla takılı kalmanın bir anlamının olmadığı da görüldü.

Ön alan baskısıyla Fenerbahçe’ye sorun çıkartmak isteyen Wien, bunun bedelini King’in golü ile ödedi. Fenerbahçe öyle bir kontraya çıktı ki Avusturya ekibi çaresiz kaldı. Crespo’nun vücut çalımı, ardından da Rossi’nin muazzam koşusu ve pasıyla birleşti, King de güzel bir vuruşla golü attı. King de yavaş yavaş takıma alışıyor derken yaşadığı sakatlık talihsizlik oldu.

Szalai ve Ferdi yine bildiğimiz iyi oyunlarını sürdürdü. Zajc ikinci devre oyuna girdikten sonra orta sahadaki kontrolü Fenerbahçe tamamen eline aldı. Lincoln ve Zajc’la Fenerbahçe’nin pas kalitesi çok başka oluyor. Maç boyunca çok top ezse de Serdar Dursun da yine golünü atmayı bildi ve maçın skorunu tayin etti.
Tüm bu güzelliklerin yanında rakip taraftarın sahaya attığı yabancı maddeler ve Altay’a gelen davul tokmağı gecenin çirkin yüzüydü.

Özet olarak Fenerbahçe geniş kadrosunun artıları, oyuncuların giderek artan uyumu yine giderek artan bir özgüvenle yoluna emin adımlarla ilerliyor. Fenerbahçe hem Avrupa Ligi’nde hem de Süper Lig’de önemli işler yapacağının sinyallerini veriyor.

Kaynak: Web Özel

Fenerbahçe Austria Wien maçı