Jesus sadece hücuma değil savunmaya da dokundu

Fenerbahçe Jorge Jesus
Jesus sadece hücuma değil savunmaya da dokundu

Süper Lig'de tekrar liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un etkisi sadece hücumda değil, savunmada da kendini gösteriyor.

SERCAN HAMZAOĞLU - HABER GLOBAL - Ligin uzak ara en golcü takımı olan sarı-lacivertliler, savunmada ise etkili oluyor. Süper Lig'de 10 maça çıkan Fenerbahçe, bunların 6'sında rakiplerine gol şansı vermedi. Bu alanda Konyaspor ve Başakşehir'le ligin en iyisi olan Jorge Jesus'un öğrencileri, bu sezon sahaya genel olarak üçlü defansla çıkarken, bazı maçlarda ise dörtlü sistemle oynadı. Fenerbahçe'nin kalesini gole kapatamadığı ve fazla gol yediği Ümraniyespor (3) ile Karagümrük (4) maçlarında ise dörtlü sistemle oynaması dikkati çekti.

Geçen sezon 12, ondan önceki yıl 11, 2019-2020'de 5, 2018-2019'da 6 maçta kalesini gole kapatan sarı-lacivertliler, bu sezonki performansıyla bu rakamları geride bırakarak son 5 yılın en iyi savunma performansını sergileyecek gibi gözüküyor.

Fenerbahçe, ayrıca bu sezon sahaya çıktığı 20 resmi maçın 10'unda ise gol yemedi.

SAVUNMA ÜÇLÜSÜ OTURDU

Fenerbahçe, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Attila Szalai üçlüsünün aynı anda sahada kaldığı maçlarda rakip takımın adeta hücumuna kilit vuruyor.

Bu üçlü bu sezon bir arada 6 maçta toplam 364 dakika bir arada sahada kaldı. Fenerbahçe bu sürede sadece 1 gol yedi. Bu golü atan tek takım ise penaltıdan AEK Larnaca oldu. Bu üçlünün sahada olduğu hiçbir dakikada Fenerbahçe, akan oyundan gol yemedi.

Sarı-lacivertli formayla 100. maçını geride bırakarak önemli bir istatistiği geride bırakan Serdar Aziz'in de performansı dikkatlerden kaçmıyor. Sezon başı Dinamo Kiev maçında sakatlanıp formasından uzun süre ayrı kalan tecrübeli oyuncunun sahada kaldığı 7 maçta Fenerbahçe, kalesinde sadece 1 gol gördü.

DEPLASMANDA SAVUNMA ÖN PLANDA

Fenerbahçe, ligde şu ana kadar deplasmanda sadece 1 gol yedi.

Dış sahada 4 maça çıkan Fenerbahçe'ye gol atan tek takım Konyaspor oldu. Tek mağlubiyetini de 1-0'lık skorla bu maçta alan sarı-lacivertliler, rakip sahada Kasımpaşa, Beşiktaş ve MKE Ankaragücü'ne ise gol şansı tanımadı.

Kaynak: Haber Global TV

Jorge Jesus fenerbahçe Fenerbahçe haberleri sercan hamzaoğlu