İtalyanlar neden artık golcü yetiştiremiyor? Montella'dan nokta atışı tespit!

İtalya İtalya Serie A Adana Demirspor
İtalyanlar neden artık golcü yetiştiremiyor? Montella'dan nokta atışı tespit!

Giuseppe Meazza'dan Di Natale'ye, Vieri'den Inzaghi'ye kadar çok sayıda kalburüstü golcü yetiştiren İtalya son zamanlarda bu konuda kısır bir dönemden geçiyor. Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella sorunun nedenini anlattı.

Tuttomercatoweb, İtalyan futbolunun neden artık golcü yetiştiremediğini Adana Demirspor Teknik Direktörü olan eski golcü Vincenzo Montella'ya sordu.

Süper Lig'de Adana Demirspor ile başarılı bir sezon geçiren İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, futbolculuk döneminde skorer bir golcü olarak dikkat çekmişti.

Ancak günümüzde İtalyanların artık yeni golcü yetiştirememesi dikkat çekiyor.

Bu soruya yanıt veren Montella, "Toplum değişti, bunu 10 yaşındaki futbola tutkulu oğlumda da görüyorum. Sık sık bahçede top oynuyor ama zamanının çoğunda başka şeylerle meşgul. Çok daha fazla seçeneğe sahip. Benim yaşımda seçim şansım yoktu çünkü oynamak için sadece top vardı. Yanımda arkadaşım yoksa duvara karşı oynardım. Farkı yaratan da buydu." diye konuştu.

İtalyanlar neden artık golcü yetiştiremiyor? Montella'dan nokta atışı tespit! - Resim : 1

Montella, Adana Demirspor ile sözleşmesinin bitmek üzere olduğunu ancak henüz kararını vermediğini belirterek "Kulüpte devam edip etmeme konusunda karar vermeye çalışıyorum. Kalma ihtimalimi göz ardı etmiyorum çünkü burada iyi hissediyorum. Kulüp iyi ve başkanın önemli hedefleri var. Ama hala düşünmek için zamanım var" dedi.

Türkiye'ye geldiğinde kötü bir lig beklediğini belirten Montella "Aksine kariyerinin zirvesinde olmasa da önemli oyuncuların olduğu bir lig. Aklıma Galatasaray'dan Icardi, Mertens, Oliviera ve Zaniolo geliyor. Süper Lig, Serie A'ya göre daha az taktiksel" değerlendirmesinde bulundu.

Konferans Ligi katılım hakkı elde etmelerinin Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nda alacağı sonuca bağlı olduğunu vurgulayan Montella mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

Adana Demirspor Vincenzo Montella İtalyan futbolu Serie A futbol