İtalyan futbolcuya eski kız arkadaşını öldürmekten ömür boyu hapis

Ajans Bizim
futbol İtalya Hayatını kaybetti
İtalyan futbolcuya eski kız arkadaşını öldürmekten ömür boyu hapis

İtalyan futbolcu Giovanni Padovani, eski kız arkadaşı Alessandra Matteuzzi'yi döverek öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Sancataldese takımında stoper olarak oynayan Giovanni Padovani (28), 12 Şubat Pazartesi günü, eski kız arkadaşı Alessandra Matteuzzi'yi (56) 23 Ağustos 2022 tarihinde evinin önünde öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edildi.

Haberlere göre, Alessandra, kendisi de eski bir model olan Padovani tarafından önce çekiç ve yumrukla, ardından beyzbol sopasıyla ve son olarak da İtalya'nın kuzeyindeki Bologna'da bulunan Via Dell'Arcoveggio'daki evinin yakınındaki bahçeden aldığı bir bankla öldüresiye dövülürken çığlıklarını duyan kız kardeşi Stefania ile telefonda görüşüyordu.

İddianameye göre, Giovanni, takımının kendisine antrenmandan uzak durmasını söylemesinin ardından, kadının evinin önünde pusuya yatmak için şehre uçtu. Kadını pusuya düşürdü ve onu dövmeye başladı. Telefondaki kardeşi durumu polise bildirdi.

Olayda ağır yaralanan Alessandra kaldırıldığı hastanede öldü.

Yerel medyada yer alan haberlere göre çift yaklaşık bir yıldır birlikteydi ancak Alessandra Bologna'da yaşarken Padovani Sicilya'da çalıştığı için zamanlarının çoğunu ayrı geçiriyorlardı. İddialara göre çift birkaç şiddetle sonuçlanan tartışmalar yaşıyordu.

Çift ayrıldıktan sonra Padovani'nin telefonla taciz ve tehditleri devam etti.

Sanık, mahkemedeki savunmasında olay sırasında "aklı başında olmadığını, davranışının normal olduğunu düşündüğü" savunmasını yaptı.

Cinayetin işlendiği dönemde, adalet sisteminin kadınları tacizcilerden korumakta başarısız olduğunu iddia eden birçok kişinin ardından dava İtalya'da infiale yol açmıştı.

Bologna Başsavcısı Giuseppe Amato daha önce davadaki adli ihmal suçlamalarını reddetmek zorunda kalmıştı. Alessandra'nın 1 Ağustos 2022'de taciz şikayetinde bulunmasının ardından soruşturma başlatıldığını ancak tanıkların tatilde olması nedeniyle soruşturmanın durduğunu söyledi.