İtalyan efsanelerden Kenan Yıldız'ın pozisyonuna eleştiri: Forvet arkası oynamalı

Juventus Kenan Yıldız futbol İtalya Serie A
İtalyan efsanelerden Kenan Yıldız'ın pozisyonuna eleştiri: Forvet arkası oynamalı
Reuters

Giuseppe Bergomi ve Paolo Di Canio gibi isimler Koopmeiners'ın takıma girmesiyle yeniden sol kanada geçen Kenan Yıldız'ın burada performansının düştüğüne dikkat çektiler.

İtalyan yorumcular, son iki maçta Roma ve Empoli ile berabere kalarak puan kaybeden Juventus'ta bu düşüşün sebebini Koopmeiners'ın takıma girişi ve Kenan Yıldız'ın pozisyonunun yeniden değişmesine bağladı.

Bergomi, Koopmeiners'ın gelişiyle Kenan Yıldız'ın yeniden sol kanada geçtiğini hatırlatarak "Como ve Verona'ya karşı oynatıldığı gibi forvet arkasında daha iyi oynuyor" yorumunda bulundu.

Paolo Di Canio da bu görüşe katılarak "Empoli karşısında hiç şut atmadı, atma şansı bile olmadı. Yetenekli ama koşu sırasında yaptığı şoklarla yeteneklerini gösteriyor. Onu kenara koyarsanız etkisi azalıyor" değerlendirmesi yaptı.

ZAZZARONI: 10 NUMARANIN AĞIRLIĞI

Ivan Zazzaroni ise 10 numaranın Kenan Yıldız'a verilmesinin erken bir karar olduğunu savunarak, "Chiesa'dan vazgeçilmesini anlaşılmaz buluyorum. Fede, mevcut takımda hiç kimsenin olmadığı kadar oyunu nasıl paylaşacağını biliyordu. Yıldız'ın omuzlarına 10 numaranın ağırlığını koymak için erken. Yetenekli ama daha çok gelişmesi lazım. Bu durum onun üzerinde baskı oluşturuyor ve faydası olmuyor. Avrupa'da da işler kötü giterse Juve'nin ne yapacağını merak ediyoruz. Şimdilik izliyoruz, değerlendirme yapmak için henüz erken" diye konuştu.