İtalya'da büyük skandal! Merih Demiral de 'hepsi gerçek' diyerek destek çıktı

İtalya Serie A Transfer
İtalya'da büyük skandal! Merih Demiral de 'hepsi gerçek' diyerek destek çıktı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Yaz transfer döneminde Atalanta'dan Almanya Bundesliga ekibi Wolfsburg'a transfer olan Joakim Maehle eski teknik direktörü Gasperini hakkında sert konuştu. Danimarkalı futbolcu eski hocası için, "Hojlund'la birlikte zaman geçirmemizi ve eğlenmemizi istemiyordu" dedi.

İtalya Serie A ekibi Atalanta'dan ayrılarak Wolfsburg'a transfer olan Joakim Maehle'nin basın toplantısında yaptığı açıklamalar İtalya'da büyük ses getirdi.

Danimarkalı futbolcu, Atalanta'nın teknik direktörü Gian Piero Gasperini'nin kendisinin İtalya günlerini adeta bir kabusa çevirdiğini belirterek sert açıklamalarda bulundu.

İtalyan basınından Goal Italia'da yer alan habere göre; 26 yaşındaki oyuncu, Atalanta'dan ayrılma sebebini 'korkuya dayalı ve sizin yorgun hissettiren bir yönetim' olarak gösterdi.

"ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ YOKTU"

Maehle takımdan ayrılma sebebini, "Yeni bir mücadeleye ihtiyacım vardı. Wolfsburg'da soyunma odasında daha iyi bir hava var. Uzun bir süredir böyle bir şey arıyordum. Her şeyin kontrol altında olduğunu hissettiğim bir takımda olduğum için çok mutluyum.

Her zaman öğleden sonraları antrenman yapıyorduk, buna Gasperini karar vermişti. Gerçekten orada hiç özgürlük yoktu. Güzel bir yerde yaşıyor olsanız ve hava çok güzel olsa dahi bunun tadını çıkarmak için vaktimiz olmuyordu. Çünkü antrenman tesislerinde çok fazla gün ve zaman geçiriyorduk" olarak gösterdi.

"TESİSTE UYUMAK ZORUNDA KALDIK"

Maehle, bir gazetecinin kendisine yöneltmiş olduğu 'Gasperini'nin diktatör gibi bir yaklaşımı mı vardı?' sorusuna, "Her şeye o karar veriyordu. Çift antrenman yaptık ve o gece tesiste uyumak zorunda kaldık.

Eve gitmemize bile izin verilmedi. Gasperini'nin yönetiminde yaşadıklarım kariyerimin geri kalanında benim için deneyim olacak.

"AYNI ARABADA GİTMEMİZE KIZDI"

Hocayla herhangi bir ilişkimiz yoktu. Tuhaf olaylar hakkında herhangi birine eziyet edebiliyordu. Örneğin; Hojlund (Manchester United'a transfer oldu) ile antrenmanlara beraber gidiyorduk.

Ama Gasperini birlikte gitmemizi istemedi. Çünkü antrenmana giderken birlikte zaman geçirmemizi ve eğlenmemizi istemiyordu. Hatta bu yüzden azarlandım bile.

Kulüp Rasmus için bir şoför ayarlamadığından antrenmanlara gittiğimizi Atalanta Yönetimi'nin bilmesine rağmen böyle bir tepkiye maruz kaldım. Tüm İtalyanlar böyle mi bilmiyorum ama, bu olaylar insanı kızdıran ve yoran konular" şeklinde yanıt verdi.

MERİH DEMİRAL DESTEK ÇIKTI

Milli futbolcumuz Merih Demiral da geçtiğimiz sezon Gasperini yönetimindeki Atalanta'da forma giymişti.

Merih'in hocasıyla yaşadığı problemler nedeniyle forma şansı bulamadığına yönelik haberler basına yansımıştı.

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Ahli'ye giden 25 yaşındaki stoper, Maehle'nin açıklamalarının yer aldığı haberi paylaşarak, "Hepsi gerçek, yakında tüm gerçekler ortaya çıkacak. Röportajı bekleyin" ifadelerini kullandı.

İtalya'da büyük skandal! Merih Demiral de 'hepsi gerçek' diyerek destek çıktı - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Atalanta Merih Demiral Gian Piero Gasperini İtalya Serie A