İtalya'yı koronavirüs salgınında yıkan maç

koronavirüs
İtalya'yı koronavirüs salgınında yıkan maç

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke olan İtalya'da acı bir gerçek ortaya kondu. 19 Şubat'ta Milano'da oynanan Atalanta-Valencia maçı için başka bir şehirden gelen 40 bin taraftarın hastalığı yaydığı vurgulandı.

Dünyayı adeta durma noktasına koronavirüs salgını nedeniyle futbol da tükenme noktasına geldi.

Avrupa'nın salgın nedeniyle en çok acı çeken ülkesi olan İtalya'da korkutucu bir gerçek ortaya kondu. Ülkenin önde gelen göğüs hastalıkları uzmanı Doktor Fabiano Di Marco, 19 Şubat'ta Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Atalanta-Valencia maçını işaret etti.

İtalya'yı koronavirüs salgınında yıkan maç - Resim : 1

Bergamo'dan Milano'ya gelen insan akınının hastalığı her yere yaydığını anımsatan uzman doktor, "Atalanta maçları evinde oynayamadığı için San Siro'ya gelindi. Bir anda 40 bin insan bir şehirden bir şehre taşındı. Semptom göstermeyen taşıyıcılar da bu hastalığı en kolay yayan taşıyıcılar. Bu maç hastalığın evresini değiştiren dönüm noktalarından biri oldu. Hatta Atalanta-Valencia maçı bir biyolojik bomba gibi oldu. Gelen 40 bin kişi virüsü her yere yaydı" dedi.

40 bin taraftarın sadece gelişinin değil dönüş aşamasının da sıkıntılı olduğunu dile getiren Di Marco, telafisi zor bir durumla karşı karşıya olduklarını aktardı.

Skorer

koronavirüs İtalya Bergamo