İşte Brezilya'nın sahtekarlık yapmakla suçladığı Arjantinli

İşte Brezilya'nın sahtekarlık yapmakla suçladığı Arjantinli

Koronavirüs krizi nedeniyle yarıda kalan Brezilya Arjantin maçıyla ilgili iki ülke arasındaki karşılıklı suçlamalar sürüyor. Brezilya bir belge yayımlayarak olayın sorumlusunun Arjantin delegasyonundan Fernando Ariel Batista olduğunu iddia etti.

Brezilya'nın Koronavirüs Sağlık Kurulu, Arjantin'e daha önce tebliğ yaptığını öne sürerken Arjantin tarafı ise aksini iddia ediyor.

Brezilya basını son olarak bir belge yayınladı. Belgede Arjantin delegasyonundan Fernando Ariel Batista'nın tahrifat yaptığı ve İngiltere'den gelen 4 oyuncu hakkında yanlış bilgi verdiği öne sürülüyor.

Normalde İngiltere'den gelen 4 oyuncunun Brezilya'nın kırmızı listede olması nedeniyle bu ülkeye girmemeleri gerekiyordu. Ancak iddiaya göre Arjantinli yetkililer belgede yanlış bilgi vererek bu oyuncuların Brezilya'ya girişini sağladı.

Brezilya Sağlık Kurulu ise bu bilginin doğru olmadığını tespit ederek 4 Arjantinli oyuncunun önce karantinaya alınması sonra da sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu.

Nitekim bunu savunmakla kalmayan kurul, maç başladıktan kısa bir süre sonra Sao Paulo'daki Neo Quimica Arena Stadyumu'na geldi.

Karantinaya uymamakla suçlanan yedek kulübüsenideki Emiliano Martinez, Buendia ve Cristian Romeo ile sahadaki Giovani Lo Celso'yu almak için de sahaya girdi. 

Bunun üzerine Arjantin milli takımı sahadan çekildi, CONMEBOL ise FIFA'nın maçı askıya aldığını duyurdu. 

Brezilyalı yetkililer 4 oyuncudan ülkeyi terk etmelerini istedi, soruşturma açılmayacağını bildirdi. 

Kaynak: Haber Global TV

Dünya Kupası Elemeleri Arjantin Brezilya