İstanbulspor 2. galibiyetini, Volkan Demirel'in Hatayspor'u karşısında aldı

Hatayspor İstanbulspor Süper Lig futbol
İstanbulspor 2. galibiyetini, Volkan Demirel'in Hatayspor'u karşısında aldı
Fotoğraf: İHA

Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında İstanbulspor sahasında karşılaştığı Hatayspor’u 2-1'lik skorla mağlup etti. Hatayspor'da Teknik Direktör Volkan Demirel, rakibin üstün bir oyun oynadığını söyledi.

İstanbulspor, Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor'u evinde 2-1 mağlup ederek Süper Lig'deki 2. galibiyetini aldı.

Bu skorla İstanbulspor puanını 8'e yükseltirken Hatayspor ise 17 puanda kaldı.

Maçta dakikalar

5. dakikada sol kanattan Ghoulam’ın pasında topla buluşan Ömer Faruk Beyaz’ın ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Jensen’in müdahalesiyle meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

26. dakikada Vorobjovas’ın savunmanın arkasına attığı pasta Cengiz’in uzaklaştırmadığı topu önünde bulan Emir Kaan Gültekin, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Erce’nin müdahalesiyle meşin yuvarlak Jackson’ın önünde kaldı. Sağ çaprazdan Jackson’un vuruşunda yakın direkten dönen topu ceza yayı üzerinde alan Loshaj düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

45. dakikada sol taraftan Ghoulam'ın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Strandberg'in röveşata vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarı çıktı.

45+1. dakikada sol taraftan Jackson'un yaptığı ortada Ndao'dan önce kaleci Erce Kardeşler meşin yuvarlağı kontrol etti.

46. dakikada Strandberg, ceza sahası içi sağ tarafında Deli’nin yaptığı müdahaleyle yerde kaldı. Pozisyon sonrasında hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı noktasını gösterdi.

48. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Dadashov, sağ köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ve kaleci ayrı köşelere gönderdi. 1-1

57. dakikada Muammer savunmadan kaptığı topla karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Erce’den döndü. Seken topu önünde bulan Loshaj, sola çekip yaptığı vuruşta kaleci Erce sağına yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

78. dakikada sol taraftan Ethemi’nin yaptığı ortada altı pas çizgisi üzerinde Mendy Mamadou’nun vuruşunda kaleci Erce’den dönen topa dar açıdan tekrar Mendy Mamadou dokundu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-1

87. dakikada sol taraftan Lamkel’in ortasında ceza sahası içi sağ tarafında Rivas’ın kafayla çevirdiği topa altıpas içinde Hodzic’in boş kaleye yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

90+1. dakikada sol taraftan Oğuzhan Matur’un yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Kerim Alıcı yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. VAR’ın uyarısıyla pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi ve hakem Tugay Kaan Numanoğlu golü iptal etti.

HAKAN YAKIN: BİZE MORAL OLACAK

İstanbulspor Teknik Direktörü Hakan Yakın, Hatayspor müsabakasında kazanmalarının ileriki haftalar için moral olacağını söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında İstanbulspor, konuk ettiği Hatayspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan İstanbulspor Teknik Direktörü Hakan Yakın, “Maçtan önce biliyorduk zor olacağını. Oyuncularımız gerçekten iyi oynadı. Maçlarımızı kaybettik. Moral için bu iyi bir durum değildi. Bugün karşılaşmaya çok iyi başladık. Hatayspor’un çabuk geçişleri olacağını biliyorduk. Ama oyunda rakibimize müsait pozisyon vermedik, müsaade etmedik. 1-0 öne geçtik. 1-0’dan sonra takımda rahatlık oldu. Topu kendi aramızda tutamadık, rakibi motive ettik. Bu kendi açımdan hoşuma gitmeyen bir şey. Maçın ikinci devresinde Hatayspor’un hücum oynayacağını biliyorduk. Penaltı pozisyonu var. Bu takım için uyandırma sinyaliydi. Ondan sonra 2-1’i bulduk. Takım maç bitene kadar mücadele etti. Galibiyeti hak ettik. 3 puan önümüzdeki maçlar için moral olacak” diye konuştu.
Milli arada iyi çalıştıklarına dikkat çeken Yakın, “Milli ara bizim için çok önemliydi. Takımla çok iyi çalışabildik. Takımın fiziksel durumu iyi, daha iyi olacağız. Onun için de memnunuz” ifadelerini kullandı.

VOLKAN DEMİREL: ÜSTÜN OLAN TARAF İSTANBULSPOR'DU

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Süper Lig’de oynadıkları İstanbulspor maçında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Hatayspor, deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşırken, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “İstanbulspor’u tebrik ediyorum. Maç berabere de bitebilirdi, İstanbulspor’un farklı galibiyeti ile de bitebilirdi. Daha üstün olan taraf İstanbulspor’du. Bugün istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Genel olarak İstanbulspor maçı hak eden taraftı. Bu durumda olmamızın sebebini genç olmamıza bağlıyorum. Yaş ortalamamız düşük. Maç oynaya oynaya kazanmaya çalışacağız. Önümüzdeki hafta kazanarak ligde yukarılara tırmanma söz konusu olabilir. Düşündüğümüz gibi maç olmadı” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA