İspanyol spor basını Arda Güler'e Real Madrid ilk 11'inde yer arıyor: Tıpkı Vinicius Jr. gibi...

Arda Güler Real Madrid
İspanyol spor basını Arda Güler'e Real Madrid ilk 11'inde yer arıyor: Tıpkı Vinicius Jr. gibi...

İspanya'da kısa sürede fenomene dönüşen Arda Güler, İspanyolların dilinden düşmüyor. Antrenmandaki performansıyla göz dolduran Milli oyuncuyu ilk 11'de oynatabilmenin yolları aranıyor. Real Madrid'in taktiğinin değişmesi bile söz konusu. İspanyol basınında bu konuda iki görüş öne çıktı...

Don Balon'dan Joel Xaubet i Cortina, Real Madrid'in taktik değerlendirmesini yaptığı yazısında Arda Güler'in tıpkı Vinicius gibi kullanılabileceğini yazdı.

İşte o yazı:

"Real Madrid, Benzema'nın gidişinin ardından santrfor olarak sadece Joselu'yu aldı. Ancak Joselu Mato, Şampiyonlar Ligi'ni arzulayan bir takım için birinci sınıf bir forvet değil. Alvaro Rodriguez de yeterli değil.

Bu durumda Ancelotti'nin sahte 9'la bu sorunu çözmesi beklenebilir. Bu görev için en büyük aday ise Rodrygo. Mükemmel bir sahte dokuz için gerekli nitelikle sahip olan oyuncunun sahte 9 olarak forvet mevkisinde oynaması halinde takımda sağ tarafta bir boşluk oluşacak.

Bu pozisyon için ideal isim Marco Asensio'ydu, ancak PSG'ye transfer oldu. Bu durumda Arda Güler sağ taraf için harika bir alternatif olarak öne çıkıyor. Eşleşmesi zor bir isim olan Arda Güler, soldaki Vinicius'la birlikte Real Madrid'in rakipleri için kanatlarda büyük bir tehdit oluşturabilir. Tabii ki tek isim Arda değil. Sahte kanat oyuncusu Fede Valverde, Joselu ve Brahim Diaz da bu bölge için düşünülebilecek isimler arasında.

İKİNCİ BİR GÖRÜŞ: ARDA VE BELLINGHAM TAKIMIN ESKİ TAKTİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

Bir başka Real Madrid taktik incelemesi de yine Don Balon'dan Javier Alvarez tarafından yapıldı...

Alvarez, Arda Güler ve Bellingham'ın gelişlerinin Real Madrid'in eski oyun düzenini bozacağını yazdı.

İşte Alvarez'in değerlendirmesi:

"Bellingham ile Arda'nın gelişi Real Madrid'de oyun sistemini değiştirecek gibi görünüyor. Her şey ABD'de yapılacak kampta netleşecek.

Artık Karim Benzema ve Marco Asencio yok. Bu durumda var olan oyun sistemini tehdit eden iki yeni güç öne çıkıyor: Jude Bellingham ve Arda Güler.

Vinicius Junior, Eduardo Camavinga, Carvajal, Militao ve Rodrygo için ilk 11 garanti denilebilir. Milyonlarca euro ödenen Bellingham'ın da bu 11'in bir parçası olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Arda Güler'in antrenman performansı Ancelotti'in aklını çelecek gibi görünüyor. Başta Asensio'nun alternatifi gibi ve yedek olarak görünen Arda artık ilk 11'e göz kırpıyor. Brahim ve Joselu'nun çok önünde olduğunu söyleyebiliriz. Fede Valverde'nin ilk 5 maçta yer alamayacak olması da Arda'nın önünü açan bir başka faktör.

4-4-2'de orta sahada Bellingham ve Camavinga'nın yanını Troos, Modric, Tchouameni ve Ceballos'tan ikisi dolduracak.

Arda ve Brahim'in oynayabilmesi için 4-3-3 tercih edilirse 7 orta saha oyuncusundan 4'ü devre dışı kalacak.

Tüm bu senaryolar Kylian Mbappe'nin transfer edilmemesi halinde geçerli. Mbappe'nin gelmesi halinde her şey sil baştan değişecek."

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Real Madrid futbol Ancelotti La Liga