İspanyol gazeteci 'Türkiye'den gelebilecek tepkileri göze alıyorum' diyerek yazdı: Real Madrid, Arda Güler için doğru yer değil

Haber Merkezi
Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga
İspanyol gazeteci 'Türkiye'den gelebilecek tepkileri göze alıyorum' diyerek yazdı: Real Madrid, Arda Güler için doğru yer değil
Reuters

"Türk futbolcu Arda Güler, sahip olduğu özellikler gereği her zaman akıntılara karşı yüzecek. Bu yüzden yıldızlar arasında kalabilmek için atacağı adımları çok iyi seçmeli."

Bu ifade El Pais'te Jorge Valdano imzasıyla yayınlanan "Arda Güler modern futbola karşı" makaleden alındı.

Valdano, Arda Güler incelemesinde milli futbolcumuza ve Real Madrid kulübüne çok önemli uyarılarda bulundu.

İşte o yazı:

"Arda Güler hızlı ve tuhaf düşünüyor ama iyi düşünüyor. Topla birlikte gelişiyor, sentez yapıyor ve oyuna tehlike katıyor. Bir çocuk fiziğine, bir sanatçı karizmasına sahip. Nereye bakıyorsa top oraya gidiyor.

Bu arka planıyla Arda Güler, EURO 2024'ün en büyük cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

Türkiye'yi çılgına çeviren bu yeteneği Real Madrid taraftarı da satın aldı.

"BİLİM ARDA GÜLER'İN VÜCUDUNUN ÜST DÜZEY FUTBOL İÇİN YETERSİZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR"

Ancak öyle bir durumla karşı karşıyayız ki... Taraftarın hissiyatı ile modern futbolun gidişatı arasında büyük farklar var. Taraftarlar farklı oyuncular severler. Ancak bilim Arda Güler'in halen üst düzey ve sürekli futbol oynayabilmek için yetersiz bir vücuda sahip olduğunu söylüyor. Sadece o da değil zihinsel olarak gelişmeye ve yaş bakımından da olgunlaşmaya ihtiyacı var.

Arda Güler çok genç bir oyuncu, özellikleri gereği de her zaman futbolun yeni akımlarına karşı yüzecek. Elitler arasında kalabilmek için atacağı adımları çok dikkatli seçmesi gerekecek.

"KAS YÜKLEMEK PROBLEMİ ÇÖZMEYECEK"

Futbol spor salonunda değil sahada oynanan bir oyun. Arda Güler'in bacaklarını mutlaka kuvvetlendirmesi gerekiyor. Çünkü futbol bunu talep ediyor. Ancak böyle bir vücuda kilolarca kas yüklemek doğru bir şey mi? Değil, bu bir hata olur. Arda'nın kaslarının ne kadar geliştirirseniz geliştirin bu problemi çözmeyecek.

"ARDA GÜLER GİBİ OYUNCULARA ALERJİSİ OLAN TEKNİK ADAMLAR VAR"

Bu özelliklere sahip bir oyuncu yaratıcılığıyla istikrarı bozma konusunda belirli bir özgürlüğü de hak ediyor. Dolayısıyla sürekli oynayacağı bir kulüp seçecekseniz, kulüpten daha önemli olan o kulübün teknik direktörünün kim olduğu.

Arda Güler gibi oyunculara karşı alerjisi olan ve onun güvenini sarsabilecek teknik adamlar var.

"MADRİD ŞU ANDA ARDA GÜLER İÇİN EN İYİ YER DEĞİL"

Şimdi söyleyeceklerim benim Türkiye'de tatil yapmamı bir süre engelleyebilir. Dikkatle okuyun. Arda'nın futbolda olgunluğa erişebilmesi için mutlaka ve mutlaka rekabete ihtiyacı var. Real Madrid şu anda arda Güler için en iyi yer değil. Çok fazla talibi var.

İspanyol gazeteci 'Türkiye'den gelebilecek tepkileri göze alıyorum' diyerek yazdı: Real Madrid, Arda Güler için doğru yer değil - Resim : 1

Bu sezon aldığı birkaç dakikada harika işler çıkardı ama bunlar önemsiz maçlardı. Real Madrid zaten şampiyondu ve son maçlara dahil edilmesi bir ödül ve teselliydi. O da bundan en iyi şekilde faydalandı. Ancak iş Şampiyonlar Ligi finaline gelince rekabetin kanunları gereği kenardaydı.

"ZİRVEYE GİDEN YOLU SEÇME SIRASI ARDA GÜLER'DE"

Birkaç yıl önce Martin Odegaard da aynı zorlukları yaşadı ve yeteneğinin hak ettiği prestiji elde etmek için ayrılmayı tercih etti. Artık zirveye giden yolu seçme sırası Arda Güler'de. Taraftarlar onu çok sevmesine rağmen kulüplerinin farklı bir mantıkla verebilecekleri kararları anlaması gerekiyor.

Arda Güler gibi yeteneklere sahip bir oyuncuyu yetiştirecek hassasiyete sahip çok az teknik adam var. Real Madrid doğru teknik adamı bulmalı, zamanı doğru yönetmeli. Sonrasında bu büyük yetenek her şeyi yapabilecek bir olgunluğa erişecek.