İspanyol devlerinin Greenwood savaşı! Getafe 'vurgun'a hazırlanıyor

İspanya La Liga İngiltere Premier Lig Manchester United
İspanyol devlerinin Greenwood savaşı! Getafe 'vurgun'a hazırlanıyor
DepoPhotos

İspanyol devleri Barcelona ve Atletico Madrid, bu sezon Getafe'de sergilediği performansla dikkatleri üzerine toplayan İngiliz kanat oyuncusu Mason Greenwood'un transferinde karşı karşıya geldi.

"Futbol hayatı bitti" yorumları yapılan İngiltere futbolunun 22 yaşındaki 'harika çocuğu' Mason Greenwood, İspanya'da adeta yeniden doğru.

Hakkında açılan cinsel istismar ve şiddet soruşturmaları sonrası Manchester United'da kadro dışı bırakılan ve bir yıldan fazla süre futboldan uzak kalan Greenwood, Şubat 2023'te tüm suçlamaların düşmesinin ardından yeşil sahalara geri dönmüştü.

Manchester United sezon başında sponsorlar ve taraftarlardan alabileceği tepkiler nedeniyle İngiliz futbolcuyu oynatmaya sıcak bakmamış ve La Liga ekiplerinden Getafe'ye bedelsiz olarak kiralamıştı.

Getafe formasıyla sergilediği etkileyici performansın ardından dünya futbolunda yeniden ismi anılmaya başlayan bir zamanların 'harika çocuğu', İspanyol devlerini peşine taktı.

İspanya ve İngiltere medyasında çıkan haberlere göre; Barcelona ve Atletico Madrid, Mason Greenwood'un transferi için Manchester United ile temasa geçti.

Manchester United'ın Greenwood için 40 milyon Sterlin (yaklaşık 45 milyon Euro) talep ettiği ve her iki kulübünde bu bonservis bedelini ödemeye hazır olduğu belirtiliyor.

Atletico Madrid'in kaptanlarından Antoine Griezmann, Getafe'yle 3-3 berabere kaldıkları La Liga'nın 18. hafta maçının ardından yaptığı açıklamada, Greenwood'un kendilerine çok büyük problemler çıkarttığını ve çok iyi bir oyuncu olduğunu söylemişti.

GETAFE VURGUNA HAZIRLANIYOR!

İspanya La Liga ekiplerinden Getafe'de Mason Greenwood sevinci yaşanıyor.

Sezon başında hiçbir takımın kadrosuna katmaya cesaret edemediği Mason Greenwood'a güvenerek büyük bir risk alan Getafe, verdiği cesur kararın meyvelerini topluyor.

La Liga'da 18 maçta 26 puan toplayarak Avrupa kupalarına katılma savaşına dahil olan Getafe, İngiliz futbolcunun bir sonraki transferini de iple çekmeye başladı.

Getafe, Manchester United'la yaptığı anlaşma gereği, Mason Greenwood'un kendilerinden ayrıldıktan sonra yapacağı ilk transferden yüzde 25 pay alacak.

Transferin bugün konuşulan rakamlar üzerinden gerçekleşmesi durumunda, Getafe bir sezon kiralık oynattığı Greenwood sayesinde 11 milyon Euro'dan fazla bir miktarı kasasına koyacak. Getafe'nin tarihindeki en pahalı oyuncu satışı ise 18 milyon Euro.

MASON GREENWOOD'UN GETAFE PERFORMANSI

Mason Greenwood, bu sezon Getafe formasıyla şimdiye dek 15 maça çıkarken 5 gol ve 4 asist kaydetti.