İspanyol basını Arda Güler'in Barcelona'ya maliyetini ve sözleşme detaylarını duyurdu!

Fenerbahçe Arda Güler FC Barcelona
İspanyol basını Arda Güler'in Barcelona'ya maliyetini ve sözleşme detaylarını duyurdu!

Barcelona, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'in transferi için yoğun bir şekilde görüşmelerini sürdürürken İspanyol basını genç yıldızın Katalan ekibine muhtemel maliyetini duyurdu.

Sport gazetesinin Shay Lugassi'den aktardığı bilgilere göre; Barcelona, Arda Güler'in transferinde sona yaklaştı.

Futbolcu cephesiyle prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen Katalan ekibi, hem kulübün içinde bulunduğu ekonomik zorluklar, hem iki kulüp arasındaki iyi ilişkiler, hem de Arda Güler'in "tüm tarafların memnun olması" talebi sebebiyle genç futbolcunun sözleşmesinde (peşin ödenmesi kaydıyla) yer alan 17.5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini kullanmak yerine Fenerbahçe'ye (gelecek sezon sonuna kadar ödenmek kaydıyla) 23 milyon Euro ödeyerek transferi önümüzdeki günlerde tamamlamayı hedefliyor.

Serbest kalma bedelini 1 milyar Euro olarak belirlediği Arda Güler'e 5 yıllık imza attırmayı planlayan Barcelona'nın futbolcu cephesine de 10 milyon Euro imza parası/komisyon ödeyeceği belirtildi.

1 YIL DAHA FENERBAHÇE'DE KALABİLİR

Öte yandan haberde Barcelona'nın Arda Güler'i transfer ettikten sonra Fenerbahçe'ye kiralayabileceği ve genç futbolcunun 1 yıl daha sarı-lacivertli formayı giyebileceği belirtildi.

Arda'nın da Barcelona'ya hazır gitmek istediği için bu fikre sıcak yaklaştığının altı çizildi.

Geride bıraktığımız 2022-2023 sezonunda Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 35 maçta görev yapan Arda Güler, 6 gol - 7 asist üretmişti.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Arda Güler Barcelona Fenerbahçe transfer haberleri