İspanya'dan tarihi başarı! Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldiler

Spor haberleri
İspanya'dan tarihi başarı! Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldiler
FOTOĞRAF: Reuters

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası çeyrek final maçında İspanya, Hollanda'yı uzatmalara giden maçta 2-1 yenerek tarihinde ilk kez yarı finale yükselmeyi başardı. İsveç ise Japonya'yı 2-1'lik skorla devirerek İspanya'nın yarı finaldeki rakibi oldu.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya ve Hollanda, Yeni Zelanda'da bulunan Sky Stadyum'unda karşı karşıya geldi.

Normal maç süresi 1-1 biten mücadeleyi uzatmalarda İspanya 2-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

İspanya'nın golünü 81'inci dakikada Mariona Caldentey atarken, Hollanda Stephanie van der Gragt'ın 90+1'inci dakikada attığı golle beraberliği yakaladı. Normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma bölümüne gitti.

Karşılaşmanın 111'inci dakikasında Salma Paralluelo'nun rakip fileleri havalandırmasıyla mücadele 2-1 İspanya üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla İspanya tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmeyi başardı.

YARI FİNALİN ADI BELLİ OLDU

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası çeyrek finalinde Japonya ve İsveç karşı karşıya geldi.
Eden Park'ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısını İsveç, 32'nci dakikada Amanda IIestedt'in golüyle 1-0 önde kapattı.

İsveç, 57'nci dakikada Filippa Angeldal'ın penaltıdan kaydettiği golle durumu 2-0'a getirdi. Japonya, 87'nci dakikada Honoka Hayashi ile farkı 1'e indirse de kalan sürede başka gol olmadı ve İsveç yarı finale yükseldi. Japonya, mücadelenin 76'ncı dakikasında Riko Ueki ile penaltı atışından faydalanamadı.

İsveç- İspanya yarı final maçı 15 Ağustos Salı günü TSİ 11.00'de oynanacak.

Spor haberleri

Kaynak: DHA

Kadınlar Dünya Kupası 2023 Kadınlar Dünya Kupası Kadınlar Dünya Kupası Haberleri