İspanya Süper Kupası'nda ilk finalist Valencia'yı yenen Real Madrid oldu

İspanya Süper Kupası'nda ilk finalist Valencia'yı yenen Real Madrid oldu

İspanya futbolunda Süper Kupa'nın ilk finalisti Kroos, İsco ve Modric'in golleriyle Valencia'yı 3-1 yenen Real Madrid oldu. Valencia'nın tek golünü ise Daniel Parejo kaydetti.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) gelirini ve uluslararası imajı artırmak için 4'lü turnuvaya dönüştürülen ve yurt dışında oynanan Süper Kupa'nın yeni şeklinde ilk yarı final karşılaşması Real Madrid ile Valencia arasında oynandı. 

Süper Kupa maçlarına ev sahipliği yapan Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Kral Abdullah Spor Şehri Stadı'nda oynanan karşılaşmada Real Madrid'in gollerini Toni Kroos (Dk. 15), İsco (Dk. 39) ve Luka Modric (Dk. 65) attı. Valencia'nın tek golünü ise maçta uzatmaların oynandığı 92. dakikada penaltıdan Daniel Parejo kaydetti. 

Real Madrid'de hafif sakatlığı olan Karim Benzema ile soğuk algınlığı olduğu belirtilen Gareth Bale, Cidde'ye getirilmemişti.

MADRİD'İN RAKİBİ BU AKŞAM BELLİ OLACAK

Süper Kupa'nın diğer yarı final maçı Barcelona ile Atletico Madrid arasında bu akşam TSİ 22.00'de oynanacak. Final maçı ise 12 Ocak'ta yapılacak. 

İspanya Süper Kupası Real Madrid Valencia