İspanya La Liga'da nefes kesen gol krallığı yarışı: Hat-trick yapan Dovbyk, Sörloth'u geçti

İspanya La Liga futbol
İspanya La Liga'da nefes kesen gol krallığı yarışı: Hat-trick yapan Dovbyk, Sörloth'u geçti
Fotoğraf: DepoPhotos

İspanya La Liga'da son hafta maçında Girona, Granada'yı 7-0 yenerken hat-trick yapan Ukraynalı golcü Dovbyk, gol krallığında Sörloth'u geçti.

La Liga'da şampiyon da düşenler de belli. Son haftada devam eden tek heyecan gol krallığı. Real Madrid karşısında 4 gol atan eski Trabzonsporlu futbolcu Sörloth 23 gole ulaşarak yarışta avantaj sağlamıştı.

Ancak en yakın rakibi olan Ukraynalı golcü Dovbyk, Girona'nın dün Granada'yı 7-0 yendiği maçta biri penaltıdan 3 gol atarak 24 gole ulaştı ve Sörloth'u geçti.

Şimdi gözler bugün Villarreal'in Osasuna ile deplasmanda yapacağı maçta. Sörloth'un gol krallığını elde edebilmesi için 2 gol atması gerekiyor. 1 gol atarsa iki oyuncu aynı gol sayısıyla sezonu tamamlayacak ve Pichichi unvanını paylaşacak. La Liga'da 40 yıldır Pichichi unvanı 2 futbolcu tarafından paylaşılmıyor. En sona Real Madrid'den Juanito ile Valladolid'den Jorge da Silva 17 golle bu unvanı paylaşmıştı.

Dovbyk gollerinin 7'sini penaltıdan atarken Sörloth'un hiç penaltı golü bulunmuyor.

Gol krallığı yarışında 3. Bellingham'ın 19, 4. Lewandowski'in 18 golü bulunuyor.

Öte yandan Girona'nın 7-0'lık galibiyetiyle takımın teknik direktörü Michel, La Liga'da yılın en iyi teknik direktörü ödülünü de garantilemiş oldu. Carlo Ancelotti 2. sırada kaldı.