İspanya La Liga'da kriz... Yeni transferler kaydedilemiyor!

İspanya La Liga
İspanya La Liga'da kriz... Yeni transferler kaydedilemiyor!

Finansal Fair Play ve maaş limiti nedeniyle İspanya La Liga'da kayıt krizi yaşanıyor.

La Liga kulüplerinin büyük bölümü yeni transferlerini sınırlamalar nedeniyle ligde kaydettirebilmiş değil.

Almeira-Rayo Vallecano ile başlayacak La Liga'da sadece yeni transferler değil sözleşmesi yenilenenler ve hatta bazı eski oyuncular bile kayıt edilememiş durumda.

Barcelona bundan en çok etkilenen takım konumunda. Katalan ekibinin La Liga'da kayıtlı oyuncu sayısı sadece 11. Yeni transferlerin hiçbiri listede yok. İlkay Gündoğan da onlardan biri. Sözleşmesindeki maddeye göre İlkay, kaydedilemezse pazar günü serbest kalabilecek. Barça'nın kayıt yaptıramadığı futbolcular arasında var olan Araujo, Sergi Roberto, Marcos Alonso gibi oyuncular da var.

Sadece Barcelona da değil. Alaves ve Real Betis'te de durumlar kritik. Betis hiçbir yeni transferini kaydettiremedi.

Öte yandan Real Madrid, Villarreal, Atletico Madrid, Athletic Bilbao ve Rayo Vallecano ise rakiplerine göre iyi durumda. Real Madrid, Arda Güler dahil tüm yeni transferlerini kaydettirdi. Villarreal'de eksiksiz olarak kayıtlarını yaptırdı. Atletico Madrid'in de 25 kayıtlı oyuncusu bulunuyor.

Diğer takımlardan Celta da sorun yaşıyor. Valencia ise ancak 21 oyuncu kaydettirebildi. Alaves'in durumu ise vahim. Sadece 12 oyuncunun kaydı var. Cadiz 22 kayıt yaptırdı. Getafe ise yeni transferlerini halen kaydettirebilmiş değil. Girona da 3, Mallorca'da 2, Osasuna'da 1 yeni transferin kaydı yapılamadı.

La Liga'ya yeni çıkan ekiplerden Granada ve Las Palmas'ın kaydettiremediği çok sayıda oyuncusu bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

La Liga Barcelona Real Madrid Finansal Fair Play