İspanya La Liga ekibi Cadiz'in yatırımcısından Türk kulüplerine çağrı: Kardeş takım olmak istiyoruz

İspanya La Liga Beşiktaş Galatasaray Fenerbahçe
İspanya La Liga ekibi Cadiz'in yatırımcısından Türk kulüplerine çağrı: Kardeş takım olmak istiyoruz
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Kadrosunda Maxi Gomez, Alvaro Negredo gibi tanıdık isimleri de barındıran İspanya La Liga ekiplerinden Cadiz'in yatırımcısı Ben Harburg, Türkiye'ye büyük bir ilgisinin olduğunu ve Cadiz'i Türkiye'ye getirmek istediğini söyledi.

İspanya La Liga ekiplerinden Cadiz'in hissedarlarından ABD'li yatırımcı Ben Harburg, Türkiye'deki futbol potansiyelinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

İki milyar doların üzerinde varlığa sahip küresel bir yatırım şirketi olan MSA Capital'in yönetici ortağı olan Harburg, Cadiz'in yönetiminde bulunuyor.

Futbola yaptığı yatırım ve çalışmalarla dikkati çeken 39 yaşındaki iş insanı, 2007'den bu yana kişisel ve iş için seyahat ettiği Türkiye'ye derin bir ilgi duyduğunu belirtti.

Ben Harburg, kadrolarında Türkiye'de forma giymiş oyuncular olduğuna değinerek, "Alvaro Negredo ve Trabzonspor'dan yeni aramıza katılan Maxi Gomez gibi oyuncular aracılığıyla Türkiye ile güçlü bağımızı sürdürüyoruz. Türkiye Süper Lig'i, Türk kulüpleri ve taraftarlarıyla bağlarımızı güçlendirmemiz için birçok neden var" ifadelerini kullandı.

Ben Harburg, Türkiye ile kardeş kulüp iş birliği gerçekleştirmek istediklerini aktardı.
İspanya'da top koşturan Türk oyunculara değinen Harburg, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRK OYUNCULAR BİZİ KISKANDIRDI"

"Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray veya daha fazlası ile kardeş kulüp ilişkisi kurmak istiyoruz. İspanya 4. Futbol Ligi'nde bir ikinci takımımız var. Bunu oyuncuları geliştirmek için kullanıyoruz. Bu nedenle performansla ilgilenmiyoruz. Gerçekten genç oyuncularımız için güçlü rekabetçi fırsatlar yaratmak ve geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle daha fazla Türk genç oyuncu getirmeyi çok isteriz. Bu yıl La Liga'ya birçok inanılmaz Türk oyuncu geldi.

Bu bizi kesinlikle kıskandırdı. Bu yüzden bu genç hareketin, yeni nesil Türk oyuncularının bir kısmını gençlik sistemimize getirmek isteriz. Kiralama veya bonservisiyle alma yoluyla bize gelen futbolculara Avrupa'da deneyim kazandırabilir ve oynama şansı verebiliriz. Bu nedenle kardeş kulüp ile Türkiye'de akademi ilişkisi kurmayı ve gelecek nesli geliştirmeyi çok isteriz."

"TÜRKİYE'YE GELMEYİ ÇOK İSTERİZ"

Geçen yılın sonunda Katar'da yapılan 2002 FIFA Dünya Kupası için liglere verilen arada Türkiye'ye gelmek istediklerini aktaran Harburg, "Son Dünya Kupası arasında Türkiye'ye gelme planımız vardı ancak bir nedenle programlar uymadı. Ancak Cadiz kadrosunu Türkiye'ye dostluk maçları için getirmekten çok mutluluk duyarız. Bizim için çok uzak değil ve taraftarlarınızın önünde muhteşem stadyumlarda oynamayı çok isteriz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Cadiz İspanya La Liga İspanya La Liga Haberleri