İsmi Süper Lig devleriyle anılıyordu, Katar takımları da Rafa Silva için atağa kalktı!

Beşiktaş Galatasaray transfer haberleri
İsmi Süper Lig devleriyle anılıyordu, Katar takımları da Rafa Silva için atağa kalktı!
Reuters

Katar ekiplerinden Al-Duhail ve Al-Sadd, ismi Türk takımlarıyla da anılan Benfica'nın yıldız oyuncusu Rafa Silva için harekete geçti.

Benfica ile kariyerinin en parlak sezonunu geçiren Portekizli on numara Rafa Silva'nın ismi bir süredir Süper Lig devleri Beşiktaş ve Galatasaray'la anılıyordu.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 31 yaşındaki yıldız futbolcu, Katar ekiplerinin de iştahını kabartmış durumda.

Foot Mercato'nun haberine göre; Katar Yıldızlar Ligi ekiplerinden Al-Sadd, Rafa Silva için devreye girdi.

Al-Sadd sezon başında da Rafa Silva'yı istemiş ve 3 yıl için (22.5 milyon Euro net, 7.5 milyon Euro da bonuslar olmak üzere) 30 milyon Euro maaş önermişti. Ancak o dönem Benfica ile sözleşmesini tamamlamak istediğini belirten Rafa Silva bu teklifi reddetmişti.

Record'un haberine göre ise; Yine bir başka Katar ekibi, Al-Duhail de Rafa Silva'yı renklerine bağlamak istiyor.

Ligde oldukça kötü bir sezon geçiren ve teknik direktör Christophe Galtier ile yollarını ayırmaya hazırlanan Al-Duhail, Philippe Coutinho'nun Haziran ayında bitecek olan kiralık sözleşmesini uzatmayı düşünmüyor ve bu mevkii için bir numaralı aday olarak Rafa Silva'yı belirlemiş durumda.

Rafa Silva'nın Benfica'da yıllık 2.5 milyon Euro kazandığı ve Portekiz temsilcisinden sözleşme uzatmak için yıllık 3.5 milyon Euro talep ettiği iddia ediliyor.

46 MAÇTA 33 GOLLÜK KATKI SAĞLADI!

Bu sezon Benfica ile 46 resmi maça çıkan Rafa Silva, 19 gol - 14 asistlik performans sergileyerek 33 gole doğrudan katkı sağladı.