İsmail Kartal'dan eleştirilere yanıt: Fenerbahçe'de işler kötüymüş gibi algı yapılıyor

SERCAN HAMZAOĞLU / HABER GLOBAL
Fenerbahçe İsmail Kartal Süper Lig

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu'nun sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, şahsına yönelik ağır eleştirilere yanıt verdi.

Sercan Hamzaoğlu'nun "Bütün istatistikleri alt üst ettiniz ancak şahsınıza ağır eleştiriler de geliyor, bunu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın yanıtı şöyle oldu:

"Bir sürü istatistiğimiz var. Biz hala Avrupa’nın en çok gol atan takımıyız. Avrupa’nın en çok oyuna sonradan girip katkı alan takımıyız. 12 gol, 12 asistle. Oyuna giren oyuncuların ne kadar hazır olduğu ve bizim oyuna nasıl müdahale ettiğimizin göstergesidir. İkinci sırada Liverpool, üçüncü sırada Atalanta, dördüncü Atletico Madrid, beşinci Dortmund. Birinci biziz. 47 resmi maçın 38’ini kazandık. 124 gol atıp 40 gol yedik. 21 maçta gol yemedik. Ligin en fazla gol atan takımıyız. Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de 100 gole ulaşan ilk takım olduk. İkinci Leverkusen 85 gol. İlk defa ligde bir takım 10 maç üst üste kazanarak başladı. İsmail Kartal Fenerbahçe’nin başında 11 maç kazanan ilk Türk teknik direktör oldu. Süper Lig tarihinde 30. Maçlar itibariyle en fazla puan topladığımız, galip geldiğimiz dönemi yaşıyoruz. Üst üste 5 maç deplasmanda kazanma rekorunu egale etti. Süper Lig’de 64 yıl sonra ilk kez bir takım 6 deplasman maçında üst üste kalesini gole kapattı. 15 deplasman maçından 14’ünü kazandık. Kulüp tarihinin en fazla deplasman galibiyeti aldığı dönemi yaşıyoruz. Avrupa’da resmi maçlarda en fazla gol atan takımız. Liverpool ikinci, Sporting Lizbon üçüncü, Manchester City dördüncü, Club Brugge beşinci, Leverkusen altıncı, Galatasaray yedinci sırada. Daha bir sürü başarı daha var.

Burada içeriden ve dışardan yeterli destek alamıyoruz. Biz ekibimizle çalışıyoruz, en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sezon başından bu yana objektif olarak her iki takımın maçlarını da izlesinler. Acaba kim nerede nasıl puan kaybı yapıyor. Bizim şu an en aza 8-10 puan önde olmamız gerekirdi. İçeriden derken eskiden bu kulübe hizmet etmiş insanlar, sadece bir maça bakıyorlar. Şampiyonluğa devam ediyoruz, Avrupa kupalarına devam ediyoruz. Sezon başından bu yana yaşananları da kimse konuşmadı. Yok A planımız, B planımız, C planımız yok diyorlar. Spor spikeri, yorumcusu Ersin Düzen “Öyle futbol adamları dostlarım var ki her maç Fenerbahçe puan kaybetsin de diye bekliyorlar. İsmail Kartal’ın yerinde yabancı bir hoca olsa acaba bunları yapabilecek misiniz’ diyor. Kendisini de tanımam. FB TV’deki Ahmet arkadaşımız “Zaferin rengi filmi gibi oldu Fenerbahçe. Bir maç kaybetsin diye linçlesek diyenler var.” diyor. Sonra diyorlar ki biz Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçelilik, başkanını hocanı futbolcunu masörünü Lin etmek değil, destek olmak. Onların hakkını aramak. Her beraberlikte, en ufak bir şeyde hepimize bel altı vuruyorsunuz. Eleştiriler olacak ama biraz da pozitif, yapıcı olması lazım. Böyle Fenerbahçelilik olmaz. Tarihi rekorlar kırmış bir takımız. Şampiyon olabiliriz. Trabzon’da yaşananları da herkes gördü. Beni parlatın demiyorum, ihtiyacım yok. Ne yapacağımı biliyorum. İlk geldiğim ve kurşunlandığımız sene de aldığımız puanda futbolda ortada. İkinci geldiğimde de her şey ortada. Her geldiğimde ben puan rekorları kırmışım, istatistikleri paramparça etmişiz. Her şey güzel giderken içerideki Fenerbahçeli dostlarımızın daha sağ duyulu olması lazım. Bugün ben varım, yarın siz gelirsiniz. Fenerbahçelilik böyle olmaz. Başkanına, hocasına, futbolcusuna, armasına sahip çıkmaktır Fenerbahçelilik. Haksızlıklara uğruyoruz. Bir günde çıkın hakem şunu yaptı, Fenerbahçe şöyle haksızlığa uğradı, deyin. Bunlar olmasaydı bizim takımımız 10 puan önde olması gerekirdi, deyin. Bu algıyı kıramadığımız gibi bir de içerideki insanlar bize vurunca, sanki Fenerbahçe’de işler kötüymüş gibi algı yapılıyor. Sonra da camiamız çok kırılgan oluyor, tabi böyle olur.


Diyorlar ki, “Hep son dakikalarda gol atıyor”. Ne güzel işte. Takım fizik olarak düşmemiş, inancını kaybetmemiş, son dakikaya kadar saldırıyoruz. Son dakikalarda atılan goller çok değerlidir. Tabi bir an önce 3-4’ü bulmak isteriz ama futbolda her zaman böyle bir şey yok. Kadıköy’e gelen takımları görüyorsunuz. Zaman geçiriyorlar, oyunu çirkinleştiriyorlar. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Her gelen hakeme ‘Hocam lütfen buna müsaade etmeyin’ diyoruz. Maalesef biz gelen takımların yere yatmaması için hakemleri uyarıyoruz. Oyun hızımız düşüyor. Son dakikalarda gol gelince de ‘Vay niye böyle oldu’. Ne güzel atıp kazanıyoruz işte. Bunun için her kulvarda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Herkesin bir hesabı var, Allah’ın da var. Biz kendimize inanıyoruz. Sezon sonunda biz şampiyonluk olacağız. Hiç kimsenin puan kaybetmesine de ihtiyacımız yok, 8 maçın 8’ini de kazanarak şampiyonluk olacağız."