İsmail Kartal, sakatlık nedeniyle rotasyonda zorlanıyor

Fenerbahçe Konferans Ligi İsmail Kartal
İsmail Kartal, sakatlık nedeniyle rotasyonda zorlanıyor
FOTOĞRAF: AA

UEFA Konferans Ligi'nde deplasmanda Ludogorets Razgrad ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de mücadele öncesinde UEFA listesinde yer almayan ve sakatlığı bulunan isimler teknik direktör İsmail Kartal'ı düşündürüyor.

HABER GLOBAL - SERCAN HAMZAOĞLU

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Ludogorets’le oynayacakları maçta, yaşanan sakatlıklar nedeniyle, Adana Demirspor maçı öncesi fazla bir rotasyon yapamayacak.

Ludogorets’le perşembe günü TSİ 23.00’da oynayacak Fenerbahçe, pazar günü Süper Lig’de Adana Demirspor’la deplasmanda karşılaşacak. Bulgaristan’daki maçta rotasyon yapmak isteyen Kartal, özellikle savunmada bunu gerçekleştiremeyecek.

Stoperlerden Djiku, Becao, Serdar Aziz bu maçta da sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Bir diğer stoper Samet Akaydın ile sağ bek olmasına rağmen stoperde de oynayabilen Mert Müldür, UEFA listesinde yer almıyor. Oosterwolde’yi mecburen dinlendiremeyecek olan Kartal, bu oyuncunun yanında Adana Demirspor maçında cezalı olacak İsmail Yüksek’e şans verebilir.

Bartuğ Elmaz’ın da UEFA listesinde olmamasıyla orta sahada Crespo-Zajc ikilisi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

OSAYI VE FERDİ'NİN ALTERNATİFİ YOK

Sakat ve UEFA listesinde olmayan isimlerin fazlalığı nedeniyle Ferdi Kadıoğlu ve Osayi’nin de alternatifi kalmadı. Kartal bu iki oyuncuyu dinlendirmenin formüllerini aramasına rağmen, eldeki kadro nedeniyle iki ismi de sahaya sürmek zorunda kalabilir.

Mert Hakan Yandaş’ın sakat olması, Emre Mor’un da UEFA listesinde olmaması sebebiyle Tadic, Szymanski, İrfan Can Kahveci’den ikisinin 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Kanatlardan birini Kent’e verecek Kartal, Dzeko’yu ise dinlendirebilecek.

Sarı-lacivertlilerde ağrıları nüksettiği için Trabzonspor maçında olmayan Cengiz Ünder’in yine riske edilmemesi bekleniyor.

B LİSTESİNDEN GENÇ OYUNCULAR ŞANS BULABİLİR

İsmail Kartal, altyapıda oldukları için UEFA’ya B listesi olarak verilen genç isimleri de bu maçta kullanabilir.

Sarı-lacivertlilerin B listesinde sol bekte Ahmet Aydın, stoperde Yusuf Akçiçek, ön liberoda Muhammet İmre Efecan Karayazı, sol kanatta ise Kaan Akyazı bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV