İsmail Kartal: "Panik yaparak istediğimiz oyunu ortaya koyamadık"

Fenerbahçe İsmail Kartal
İsmail Kartal: "Panik yaparak istediğimiz oyunu ortaya koyamadık"

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında karşılaştığı Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal,

Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi.

Konuk Gaziantep FK, Maxim'in 23. dakikada gördüğü kırmızı kart sebebiyle mücadelenin büyük bölümünde 10 kişi mücadele etti.

Fenerbahçe karşılaşmadan 2-1 galip ayrılırken, sarı-lacivertlilerde Dusan Tadic bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli teknik direktörü İsmail Kartal, karşılaşmanın ardından şu açıklamaları yaptı:

"Aslında iyi hazırlanmıştık. Erken gelen gollerle, taraftarımızın müthiş desteğiyle güzel başladık. Kırmızı karttan sonra korktuğum oldu, 'Nasıl olsa rakip 10 kişi derken' oyun konsantrasyonunu kaybedip gol yedik. Takım, oynayacağımız futbolu ortaya koyamadı. Pas yapan, sabırlı oynayan anlayışımız varken panik yaparak istediğimiz oyunu oynayamadık. 10 kişi kalan takımlara karşı oynamak zordur. Bu akşam onlardan bir tanesi oldu. Penaltı var kaçan, goller var kaçan... Bunları konuşmacaktık belki. İstediğimiz gibi bir oyun oynayamadık. 3 puan için mutlu olduk. 3 puanla evimizden ayrılıyoruz. Bu bize çok önemli bir ders oldu. Türkiye Ligi'nin ne kadar sert olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu referansı değerlendirip yolumuza devam edeceğiz.

Bu akşam geride kaldı. Yarından itibaren elimizdeki oyuncularla hep beraber Maribor maçına konsantre olacağız ve tur için iyi mücadeleyle kazanarak turlamak istiyoruz. Ardından Samsun deplasmanı var. Yoğun bir trafik var, 3-4 günde bir maç var. Futbolcuları hazırlamaya çalışıyoruz. Geç kalan oyuncular var. Bunları bir an önce takımın seviyesine getirmeye çalışıyoruz. Ekibimizle birlikte çok iyi hazırlanarak yolumuza devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe İsmail Kartal Fenerbahçe Gaziantep FK maçı