İngilizler duyurdu: "Beşiktaş, Klopp'un yardımcısıyla görüşüyor"

Beşiktaş Liverpool
İngilizler duyurdu: "Beşiktaş, Klopp'un yardımcısıyla görüşüyor"
DepoPhotos

Fernando Santos'la yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarına hız veren Beşiktaş'ın Liverpool'da Jürgen Klopp'un yardımcılığını yapan Pepijn Lijnders ile görüştüğü iddia edildi.

Şampiyonluk yarışının yaklaşık 40 puan gerisinde kalan ve teknik direktör Fernando Santos'la yollarını ayıran Beşiktaş, koltuğu sezon sonuna dek Serdar Topraktepe'ye emanet etti.

Tenik direktörlük arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarda gündeme gelen sürpriz ismi İngiliz basını duyurdu.

The Athletic'te James Pearce imzasıyla yayımlanan habere göre; Beşiktaş, Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp'un yardımcılığını yapan Pepijn Lijnders ile görüşmelere başladı.

Jürgen Klopp'un sezon sonunda ayrılacağını açıkladığı Liverpool'da kariyerine menajerlik yaparak devam etmek isteyen Lijnders de kulüpten ayrılma kararı almış durumda.

Ajax'ın da talip olduğu genç teknik adam, geleceğiyle ilgili kararı sezon bittikten sonra verecek.

LİJNDERS'İN ANTRENÖRLÜK KARİYERİ

Lijnders, Liverpool'a ilk olarak 2014 yılında '16 yaş altı takım' antrenörü olarak katıldı ve ertesi sezon Brendan Rodgers tarafından A takımın teknik ekibine terfi ettirildi.

Ocak 2018'de Hollanda 2. Ligi ekiplerinden NEC Nijmegen'in başına geçen Lijnders, Klopp'un kendisine yardımcı antrenörlük görevini teklif etmesinin ardından Merseyside'a döndü.

NEC'in başında 22 resmi maça çıkan Pepijn Lijnders, 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşayarak 1.68 puan ortalaması yakaladı.

Pepijn Lijnders Liverpool