İlkay Gündoğan resmen Barcelona'da

FC Barcelona İspanya La Liga
İlkay Gündoğan resmen Barcelona'da

La Liga ekiplerinden Barcelona, Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'la anlaştığını açıkladı.

Barcelona, Türk asıllı Alman orta saha İlkay Gündoğan ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

İspanya La Liga'nın son şampiyonu Barcelona, transfer çalışmalarına devam ediyor. Bordo-mavili ekip, Manchester City ile geçtiğimiz yıl 3 kupa kazanan İlkay Gündoğan ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 32 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusunun serbest kalma maddesi ise 400 milyon Euro olarak belirlendi. İlkay Gündoğan, Barcelona'nın bu sezonki ilk transferi oldu.

Taraftarlarına İlkay Gündoğan'ı tanıtan Barcelona, tecrübeli oyuncunun takımda forma giyen 18. Alman futbolcu, hem Manchester City hem de Barcelona formasını giyecek 13'üncü, Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan sonra Barcelona'ya gelen ikinci futbolcu olduğunu (2004'te Deco, Porto ile bu kupayı kazandıktan sonra gelmişti) vurguladı.

KAZANACAĞI ÜCRETİ AÇIKLADILAR

İlkay'ın aynı zamanda Almanya ve Türkiye'deki doğal afet ile orman yangınlarından sonra önemli bağışlar yaptığı, çevreye duyarlı bir futbolcu olduğu kaydedildi.

İspanyol basını, İlkay'ın Manchester City ile sözleşmesi bittikten sonra Suudi Arabistan'dan gelen teklifi reddettiğini ve Barcelona'dan sezon başına brüt 10 milyon avro kazanacağını iddia etti.

MANCHESTER CITY'DEN TEŞEKKÜR

Öte yandan İngiliz ekibi Manchester City de resmi internet sitesinden 'Teşekkürler İlkay' başlığıyla yaptığı açıklamayla, tecrübeli futbolcuya Barcelona'da başarılar diledi.

Kaynak: DHA

Barcelona La Liga ilkay gündoğan