İlkay Gündoğan kalacak mı gidecek mi?

Ajans Bizim
FC Barcelona transfer haberleri
İlkay Gündoğan kalacak mı gidecek mi?
Reuters

Kalmak mı, kalmamak mı? İlkay Gündoğan'ın geçen yaz 2025'e kadar (bir yıl daha opsiyonlu) sözleşme imzaladığı Barcelona'daki geleceği belirsizliğini koruyor.

33 yaşındaki oyuncu Valencia ile oynanan ilk La Liga maçında (Katalan kulübü 2-1 kazandı) forma giymedi. İlkay Gündoğan, maçtan kısa bir süre önce kadrodan çıkarılmıştı.

Sebebi, kulübe göre, Gündoğan’ın sakat olmasıydı. Teknik Direktör Hansi Flick, maçtan sonra, “Pazartesi günü (Monaco maçında) kaşını incitti, bu yüzden evde kaldı” dedi. Mundo Deportivo'ya göre, bu açıklama Flick’in çevresi tarafından da doğrulandı.

Ancak maçtan birkaç saat önce Katalan Sport gazetesi bir bomba patlatarak, orta saha oyuncusunun yaz transfer dönemi bitmeden kulüpten ayrılma niyetini yönetime bildirdiğini duyurdu.

Barça teknik direktörü kendisine sorulduğunda söylentiyi doğrulamadı ama tamamen de reddetmedi. “Onun nasıl bir oyuncu ve nasıl bir insan olduğunu biliyorum. Onunla çok konuştum ama bu onunla benim aramda. İyi bir ilişkimiz var, onu iyi tanıyorum. İçimde, kalacağına dair bir his var” diyerek, olası bir ayrılık sorusunun gerçekten de ortaya çıktığını ima etti.

Kulüp transfer istiyor mu?

Marca, yangına körükle gitti. Madrid gazetesine göre, oyuncunun sözleşmesi bitmemiş olabilir, ancak Barça mali nedenlerden ötürü oyuncunun ayrılmasını istiyor. Joan Laporta'nın kulüp Başkanlığına gelmesinden bu yana her sezon olduğu gibi, kulüp La Liga'da uygulanan maaş sınırı içinde kalmakta zorlanıyor. 

İlkay Gündoğan’ın transferinin, özellikle Dani Olmo'nun gelmesinden sonra kulübün hesaplarını dengelemesini sağlayacağı düşünülüyor.

İlkay Gündoğan ise geleceğini çevreleyen belirsizlik hakkında kamuoyu önünde konuşmadı. 

Bunun yerine, dünkü maçın ardından X hesabından attığı bir tweet ile belirsizliği canlı tuttu: “Sezonun ilk maçında kritik galibiyet - aferin! Haydi takım.” Bu da, takımdan kopuk bir oyuncu fikriyle tezat oluşturan bir coşku olarak görüldü.