İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurdu

Almanya EURO 2024
İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurdu
FOTOĞRAF: Reuters

İlkay Gündoğan, 33 yaşında Almanya Milli Takımı'ndan emekliye ayrıldığını açıkladı.

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'da futbol hayatını sürdüren İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

Deneyimli futbolcu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kararını duyurdu.

33 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "Birkaç haftalık değerlendirmenin ardından milli takımı bırakma zamanının geldiğine karar verdim. Almanya Milli Takımı'yla 82 maça çıkmak benim için büyük bir gururdu. 2011 yılında milli takımdaki ilk maçıma çıktığımda 82 karşılaşmada forma giyeceğimi hayal edemezdim.

"BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONURDU"

EURO 2024'te Almanya'nın kaptanı olmak benim için çok büyük bir onurdu. Böyle bir ekibe liderlik yapabilmek inanılmaz bir histi. Uzun bir sürenin ardından ülkemizi yeniden gururlandırmayı başarabildik. Turnuvanın öncesinde hem fiziksel hem de mental olarak beni düşündüren bir yorgunluk hissettim.

82 KEZ SAHAYA ÇIKTI

Harika bir takımımız ve teknik direktörümüz var. 2026 Dünya Kupası'nda kupa için mücadele edeceğimizi ve favoriler arasında yer alacağımızı düşünüyorum. Her zaman Almanya'nın bir taraftarı olacağım. Benim için büyük bir onurdu. Teşekkürler Almanya" ifadelerini kullandı.

İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'ndaki ilk maçına 2011 yılında Belçika ile oynanan Avrupa Şampiyonası Elemeleri karşılaşmasında çıktı.

İlkay Gündoğan, 13 yıllık milli takım kariyeri boyunca toplamda 82 maça çıkarken 19 gol - 9 asistlik performans ortaya koydu.