"İlkay Gündoğan Almanya milli takımında 'Daha az yetenekli ikiz kardeşi' gibi oynuyor"

Almanya FC Barcelona futbol
"İlkay Gündoğan Almanya milli takımında 'Daha az yetenekli ikiz kardeşi' gibi oynuyor"
DepoPhotos

Almanya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ralph-Uwe Schaffert'in İlkay Gündoğan'ı eleştirirken kullandığı ifadeler şok etkisi yarattı.

Almanya milli takımındaki düşüş herkesin dikkatini çekiyor. EURO 2024'ün ev sahibi olan Mannschaft'ın bu haliyle kupayı alması beklenmiyor.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkan Yardımcısı Ralph-Uwe Schaffert, Hannoversche Allgemeine gazetesine verdiği röportajda milli takımdaki düşüşü değerlendirirken İlkay Gündoğan'la ilgili ifadeleri tepki gördü.

Hansi Flick'le olmayınca yerine Julian Nagelsmann getirilmişti. Ancak biraz toparlansa da o da Almanya'ya ilaç olamadı.

4 kez dünya şampiyonu olan Almanya'nın bu düşüşünü değerlendiren Schaffert'in hedefinde İlkay Gündoğan ve Joshua Kimmich vardı.

Kimmich'in Almanya milli takımındaki lider rolünü oynaması gerektiğini belirten Schaffert, "Ne takımında ne de milli takımında iyi değil. Kimmich'in hala kendini kanıtlaması gerekiyor. Örneğin İlkay Gündoğan'da durum biraz farklı. Kulübü Barcelona'da harika oynuyor ama milli takımda öyle değil. Onu Almanya milli takımı formasıyla izlediğimde 'Daha az yetenekli ikiz kardeşi gibi oynuyor.' Anlamıyorum" yorumunda bulundu.

EURO 2024 için şüpheleri olduğunu söyleyen Alman teknik adam "Potansiyelimiz var, ileriye gidebiliriz. Ancak şu anda arzular ve gerçeklik birbirinden o kadar uzak ki, açıklaması zor. Bunun Nagelsmann'dan kaynaklandığını düşünmüyorum" yorumunda bulundu.

Milli takım formasını giyen oyuncunun bağlılıklarını yüzde 85'le çıkarması gerektiğini söyleyen Schaffert, "Oyuncuların var olan çabasının Türkiye ve Avusturya'ya karşı yeterli olmadığını hep beraber gördük. Bu şekilde Fransa ve İngiltere'ye karşı oynarsak neler olacağını hayal bile etmek istemiyorum" dedi.

Schaffert son olarak "Belki de artık sadece çok yetenekli oyunculara değil, takımı için her şeyini vermeye hazır oyunculara ihtiyacımız var. U-17 Dünya Kupasını kazanan Alman genç milli takımına bakın!" diye konuştu.

DFP Başkan Yardımcısının bu sözleri tepki gördü. Bayern Münih'ten Jan-Christian Dreesen "Ben bu ifadelerden rahatsız oldum. Kimmich gibi değerli ve önemli bir oyuncunun kulübündeki performanısını eleştirmesi anlaşılır bir şey değil. Bu şekilde milli takıma zarar veriyor" yorumunda bulundu.