İki Manchester City'li alıp şampiyonluğa oynayan Arsenal zirvede bitirebilecek mi?

Arsenal Manchester City
İki Manchester City'li alıp şampiyonluğa oynayan Arsenal zirvede bitirebilecek mi?
Reuters

Arsenal, Manchester City'yi yenmek için eski Manchester City'li oyuncularına güveniyor.

Premier Lig'de iki hafta arka arkaya puan kaybeden Arsenal, her şeye rağmen lider. Ancak önümüzdeki hafta ikinci Manchester City'ye konuk olacak.

İki ekibin arasında Arsenal lehine 4 puan fark var. Ancak Arsenal'in 1 maç fazla. Yani City'nin eksik maçının kazandığı farz edilirse puan farkı 1. Bu duruma iki takım arasındaki maç bir nevi ölüm kalım maçı oluyor.

Düşüşte görünen Arsenal, karşısındaki dev rakibi Manchester City'yi alt etmek zorunda. Takımın teknik direktörü Arteta bunun için Manchester City'in eskilerine güveniyor. Yani sezon başında City'den aldıkları Oleksandr Zinchenko ve Gabriel Jesus'a.

Daha geçen yaz Etihad'da City için ter döken iki takım evini Emirates olarak değiştirmişti. 75 milyon pound'luk bu operasyon şu ana kadar sonuç verdi ve Arsenal lider konumda. İyi bir 9 numara olan Gabriel Jesus ile sol bek olmasın rağmen orta sahada oyunu kontrol eden Oleksandr Zinchenko, şimdi eski patronları Guardiola'nın karşısına çıkacak.

City'deyken tembellikle suçlanan Jesus, Arsenal antrenmanlarının en çok çalışan ismi olurken Zinchenko ise takım konuşmalarını yapan adam oldu.

Arsenal bu sezon kalitesini kanıtlasa da karar verici maç Manchester City maçı olacak gibi görünüyor. Önce Liverpool peşinden West Ham karşısında 2-0'ı koruyamayan Arsenal, City karşısında bu zafiyeti gösterirse bütün sezonun emeği çöpe gidebilir.

Zinchenko ve Jesus takımın öne çıkan isimleri ancak bazı futbolcularda düşüş var. Sakatlanan Saliba'nın yokluğunda defansın hali de ortada. Bukayo Saka son 8 maçın 7'sinde skora katkı yapamadı.

Her şeye rağmen cuma gecesi Southampton'ı yenerlerse maç fazlasıyla da olsa puan farkını 7'ye çıkaracak olan Arsenal, City'yi strese sokmaya çalışacak.

Kaynak: Haber Global TV

Manchester City Arsenal