Ianis Hagi'ye Tottenham ve Manchester City talip

Ianis Hagi'ye Tottenham ve Manchester City talip

Ocak ayında Belçika ekibi Genk'ten, İskoç ekibi Glasgow Rangers'a kiralık giden ve gösterdiği performansla dikkat çeken Ianis Hagi, Tottenham ve Manchester City'nin radarına girdi

Galatasaray'ın eski yıldızı Gheorghe Hagi'nin oğlu Iannis, Ocak ayında kiralık gittiği Glasgow Rangers'taki performansıyla dikkat çekti. İskoç ekibinin 4.5 milyon Sterlin'e satın alma opsiyonunu elinde bulundurduğu oyuncuyu Manchester City ve Tottenham Hotspur'un istediği iddia edildi.

Ibrox ekibiyle 3 UEFA Avrupa Ligi maçında 2 gol atan ve bir asist yapan 21 yaşındaki oyuncu için Manchester City Sportif Direktörü Txiki Begiristain ile Tottenham Hotspur Menajeri Jose Mourinho nabız yokladı.

Oyuncunun menajeri Giovani Becali, iki ismin de Ianis Hagi'yi kendisine sorduğunu söylerken, "Onunla ilgili bilgi istediler ve nasıl transfer olabileceğini araştırdılar. Avrupa futbolunun üst düzeyinde Ianis'in neler yapabileceğini bilen çok sayıda insan var. Rangers'a gitmesi iyi bir plandı. Sanırım Rangers onunla sözleşme imzalayacak çünkü o yetenek ve yaratıcılığa sahip. Bir çok diğer özelliği bulunuyor ve açıkçası babasından biraz daha kıvrak. Onunla karşılaştırınca bir ceylan gibi koşuyor. Rangers'taki tüm zamanında daha da gelişti. Onlardan biriyle imzalarsa daha da iyi olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Babasının futbol akademisinde yetişen Ianis Hagi, daha sonra Romanya Ligi ekiplerinden Viitorul'un U19 takımına geçti. Bir süre sonra da A takıma yükseldi. Fiorentina yolunu tutan Rumen genç yetenek burada sadece 2 maça çıkabildi. Daha sonra Genk'e giden Iannis Hagi'nin Rangers'taki performansının ardından Belçika ekibine geri dönmesi zor görünüyor.

Ntvspor

Ianis Hagi Glasgow Rangers Tottenham Manchester City Gheorghe Hagi