Hokey dünyası yasta... Kurvers'ın ardından efsane Rene Robert da hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Hokey dünyası yasta... Kurvers'ın ardından efsane Rene Robert da hayatını kaybetti

French Connection efsanesi hokeyci Rene Robert hayatını kaybetti. Oyuncu Buffalo Sabres'te tarih yazmıştı. Sabres kulübü dün de Tom Kurvers'ı kaybetmişti.

Hokey dünyası ünlü sporcu Rene Robert'ın ölüm haberiyle sarsıldı. 

Quebec'te Verdun'da doğan Rene Robert'ın 72 yaşında Florida'da geçirdiği kalp krizinden birkaç gün sonra hayatını kaybettiği duyuruldu.

Buffalo Sabres takımının efsanevi French Connection'ının sağ kanadını oluşturan Robert 1972 ile 1979 yılları arasında Gilbert Perreault ve Rick Martin ile efsane statüsüne ulaşmıştı. 

Hokey dünyası yasta... Kurvers'ın ardından efsane Rene Robert da hayatını kaybetti - Resim : 1

Sabres kulübünün sahibi Terry Pegula tarafından yapılan açıklamada acı haber duyurulurken Robert'in adını buza yazdırdığı ve toplumsal çalışmalarıyla da büyüklüğünü artırdığı vurgulandı. 

Robert 23 yaşında Pittsburg Penguins'ten Buffalo'ya transfer olmuştu. 

Martin ve Perreault ile takımın seviye atlamasına neden olar Robert adını efsaneler arasına yazdırmıştı. French Connection'ın diğer isimlerinden Rick Martin 59 yaşında trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Perreault ise gruptan geriye kalan son isim oldu. 

Bu haber Buffalo'yu yıkan ikinci ölüm oldu. Bir gün önce de bir başka ünlü hokeyci Tom Kurvers 58 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Kurers 1986 yılında Montreal Canadiens'tan Buffalo Sabres'e transfer olmuş ve başarılı olmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Hokey Kanada 2021'de hayatını kaybeden ünlüler