Milli takımın gruptan çıkacağı tüm senaryolar

Milli Takım A Milli Takım
Milli takımın gruptan çıkacağı tüm senaryolar
Fotoğraf: DepoPhotos

Milli Takım, EURO 2024 elemelerinde Hırvatistan'ı deplasmanda yenerek grup liderliğine yükseldi. Peki gruptan çıkmayıp garantileyip Avrupa Futbol Şampiyonası vizesi almak için bundan sonraki maçlarda hangi senaryolar nasıl çalışıyor? İşte detaylar...

Vincenzo Montella ile ilk sınavından zorlu Hırvatistan deplasmanındaki 1-0'lık galibiyetle çıkan A Milli Futbol Takımı'mız Hırvatistan'ın ardından Letonya ve Galler ile oynadığı maçları da kazandığı takdirde diğer sonuçlara bakmaksızın EURO 2024 vizesini alacak.

LETONYA'YI YENERSEK...

Milli Takım önündeki Letonya maçını kazanır da son maçını Galler'e kaybederse 16 puanda kalacak ve Hırvatistan'ın tüm maçları kazandığı senaryoda 2. olarak finallere gitmeye hak kazanacak. Bu denklemde, Hırvatistan'ın 15 Ekim'de Galler'le ve Galler'in ise 18 Kasım'da Ermenistan'la ve oynayacağı maçlar da bizim için büyük önem taşıyor.

LİDER ÇIKARSAK AVANTAJI BÜYÜK

Lider olarak çıkmanın avantajı ise, torbaları belirleyecek olan tabloda ilk 10'da kalmamızı sağlayacak olması. Grubu lider tamamlamamız turnuvaya 1. ya da 2. torbadan katılmamızı sağlayacak. İkinci olmamız durumunda ise, en iyi ikinci olmadığımız takdirde, 3. ve 4. torbada yer almamız kesin.

KAÇ TAKIM KATILIYOR?

Her grupta takımlar, rakipleriyle biri iç, diğeri dış sahada olmak üzere iki karşılaşmaya oynayacak. Maçlar sonunda 10 grupta gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 20 takım finallere gitmeye hak kazanacak.

EURO 2024 eleme grubu maçları sonunda finallere katılmayı başaramayan takımlar arasından, 2022/23 UEFA Uluslar Ligi A, B ve C Liglerinde elde ettikleri derecelere göre belirlenecek Play-Off maçlarının ardından rakiplerine üstünlük sağlayan 3 takım da Almanya'daki final turnuvasına katılmaya hak kazanacak.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

milli takım EURO 2024 Hırvatistan