Hem futbolcu hem kaptan hem teknik direktör Erkan Zengin!

Hem futbolcu hem kaptan hem teknik direktör Erkan Zengin!

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'te Cüneyt Dumlupınar'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen ve aynı zamanda futbolcu olarak da İstanbul ekibinde kaptanlık görevi yapan Erkan Zengin, Osmanlıspor'a attığı iki golle galibiyet getirdi

TFF 1'inci Lig'in 8'inci haftasında Fatih Karagümrük, evinde ağırladığı Ankara ekibi Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmada Fatih Karagümrük'e galibiyeti, 43'üncü dakikada penaltıdan ve 77'nci dakikadan attığı gollerle takımın hem teknik direktörlüğünü hem de kaptanlığını üstlenen Erkan Zengin kaydetti. Zengin, müsabakanın 81'inci dakikasında kendisini oyundan aldı.

Zengin, "Futbol oynarken de çoğu hocaya yardımcı oldum. Hem saha içinde hem de saha dışında böyle bir katkım olmuştu. Başkanımız böyle bir karar aldı, bana sordu ve ben de seve seve yaparım dedim. Burada iş sadece bende değil, yardımcı hocalar da var. Mustafa, Şenol ve İsmail hocalar var. Yeni bir hoca daha gelecek. Bir ekip olarak başkanımızla ve tecrübeli futbolcularımızla beraber iyi bir şekilde mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Benim görevim yine sahada devam. Ben sahada işimi yaparım, hocalarımız da dışarıdaki işini yapar.

Heyecanım oldu tabii ki. Ben zaten sahadayım, buraya şampiyon olmaya geldim. Zor bir süreç beni bekliyor. Bu görevi aldığımda olacak mı olmayacak mı şeklinde düşünmedim. Benim kafamda futbolcu olarak şampiyonluk var. Bunu ben sahada katkımla göstereceğim. Ben bunu bir ağabey, kardeş ve kaptan olarak devam ettiriyorum. Ben sahada görevimi yapacağım. Hocalar var, onlar da devam edecek." ifadelerini kullanmıştı.

"OYNAYABİLDİĞİM KADAR FUTBOL OYNAYACAĞIM"

Henüz futbolu bırakma düşüncesinin olmadığını ifade eden 34 yaşındaki oyuncu, "Oynayabildiğim kadar futbol oynayacağım. Futboldan sonra da ne olacağını Allah bilir, bakacağız. Böyle bir şeyi yapıp yapmama hakkında çok düşündüm. Her şeye pozitif bakıyorum. Neden olmasın, başarırsak da çok güzel olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BENİ TANIYAN NASIL BİR İNSAN OLDUĞUMU BİLİR"

Kendisi hakkındaki olumsuz söylemleri dedikodu olarak nitelendiren Erkan Zengin, ileriye iyimser baktığını belirterek, "Baktığınız zaman 5-6 senedir böyle bir ortamın içindeyim. Sürekli yenme hırsı var bende. Bunu TFF 2'nci Lig'de de TFF 1'inci Lig'de de başarırım. Eskişehir'de de final oynamış bir takımdık. Yeni, başkanın olmadığı ve son bir hafta toplanmış bir takımdık. Final oynadık. Orada da ben vardım. Buraya geldiğimde de şampiyon olacağımı kafama koymuştum. Camia ve taraftarla birlikte bir bütün olduk. Hiçbir zaman kafamda kötü gidecek diye bir şey yok, bundan sonra da olmayacak. Hayatta zaten hiçbir şeyi kötü düşünmeyeceksin. Daha önce benim hakkımda da Erkan problemli bir çocuk, hocalarla sıkıntılı şeklinde söylemler olmuştu. Ben bunlara katılmıyorum. Beni tanıyan nasıl bir insan olduğumu bilir. Hepsi dedikodu. Böyle bir şey yok. Bu zamana kadar çalıştığım hocaların hepsinden yardım alıp, onlardan katkı aldım diye düşünüyorum. Hepsi beni çok sever. Bundan sonra da Karagümrük'te camia ve taraftarla birlikte çok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Karagümrük Fatih Karagümrük Osmanlıspor Erkan Zengin maç futbol