Ferdi Hazard gibiydi!

Ferdi Hazard gibiydi!
Bu sezon sol kulvarın emanet edildiği Ferdi Kadıoğlu (solda), Fenerbahçe'deki en verimli sezonunu geçiriyor. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Rossi, asistleri ile ön plana çıksa da bana göre maçın tartışmasız yıldızı Ferdi Kadıoğlu'ydu. Ferdi, topu alışı, taşıyışı, yaptığı pres, defanstan gelip çıkardığı toplar, kestiği ataklar ve yaptıklarıyla iyi günlerindeki Hazard’ı anımsattı.

Vitor Pereira, Olympiakos maçına göre yaşanan yenilginin de etkisiyle 5 değişiklik birden yaparak ciddi bir rotasyonla Kasımpaşa mücadelesine çıktı.

Avrupa’da yaşanan moral bozukluğunu çabuk üzerinden atan Fenerbahçe, zaman zaman zorlansa da milli araya lider girerek önemli bir üç puan ve moral kazandı.

Gelelim maçın detaylarına… Mert Hakan’ın yerinde yani Gustavo ile merkezde şans bulan Crespo, yine formayı zor kazanacak bir hava verdi. Çok az topla buluşup, çok faul yaptı zaten oyundan ilk çıkan da o oldu.

En büyük değişim ise hücum hattındaydı. Rossi-Berisha-Serdar üçlüsü Kasımpaşa maçında Fenerbahçe’nin gol ayağı olmuştu. Rossi yaptığı iki asistle maçın en verimli isimlerinin başında geldi.

Oyunu hızlandırması ve topu hemen ileriye taşıması çok önemliydi. Şu da bir gerçek ki Pereira, Rossi’den vazgeçmeyecek gibi. Berisha ise hem ilk golünü attı hem de ilerisi için çok olumlu sinyaller verdi.

Topu alışı, kanattan taşıyışı, yaptığı presle etkiliydi. Valencia-Berisha ikilisi uyum yakalarsa Fenerbahçe çok şey kazanır. Milli Takım’a seçilen Serdar Dursun ise maalesef vasatı aşamadı.

Olympiakos maçında eleştirilen Gustavo hem attığı gol hem de makine düzenindeki futboluyla bu takımın vazgeçilmezi olduğunu kanıtladı, yorulmak nedir bilmedi. Çok özel bir futbolcu çok özel bir karakter.

Ama maçın tartışmasız yıldızı bana göre Ferdi Kadıoğlu idi. Topu alışı, taşıyışı, yaptığı pres, defanstan gelip çıkardığı toplar, kestiği ataklar ve yaptıklarıyla iyi günlerindeki Hazard’ı anımsattı. Fizik olarak çok iyi, mücadeleden kaçmıyor ve ayakta kalıyor.

Müthiş bir oyun zekası var. Oynadıkça bambaşka bir yıldız olma yolunda hızla ilerliyor. Umarım Türk Milli Takımı’nı seçer hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe kazanır.

Maçın Fenerbahçe adına eksi yanları ise yine maçı sıkıntılı bitirmesiydi. Kasımpaşa gibi bana göre zayıf bir takım karşısında zaman zaman çok zorlandı. İkinci yarıda yapılan değişiklikler skoru bile korumadı.

Kasımpaşa’nın savunma güvenliğini bıraktığı anlarda ceza kesilip fark açılmalıydı ancak Fenerbahçe oyundan düştü. Pereira’nın Pelkas ve Mesut’u oyuna almaması da tartışılabilir. Rakibin gardını indirecek oyuncuların kenarda kalması bana göre yanlıştı.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı