Boupendza, Kasımpaşa'yı da boş geçmedi

Hatayspor
Boupendza, Kasımpaşa'yı da boş geçmedi

Hatayspor'un Gabonlu golcüsü Aaron Boupendza, Kasımpaşa maçını da boş geçmedi. 24 yaşındaki forvet oyuncusu, ligde çıktığı 17. maçında gol sayısını da 17'ye çıkardı.

Süper Lig’in 24. haftasında Hatayspor, İstanbul deplasmanında Kasımpaşa’nın konuğu oldu. Hatayspor’un golcüsü Aaron Boupendza bu mücadele de rakip kaleyi boş geçmedi.

Ligde son iki haftada Başakşehir’e 2, Fenerbahçe’ye de 1 gol atan Boupendza, İstanbul deplasmanında da 44.dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. Ligdeki gol sayısı 17’ye çıkaran 24 yaşındaki forvet, gol krallığında ikinci sırada bulunan Beşiktaşlı Larin ile farkı 5’e çıkardı.

Boupendza, mücadelenin 77. dakikasında yerini Kesselly Kamara’ya bıraktı.

Hatayspor, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Boupendza, Kasımpaşa'yı da boş geçmedi - Resim : 2

AARON BOUPENDZA KİMDİR?

Aaron Boupendza 7 Ağustos 1996'da Gabon'da dünyaya geldi. Boupendza, Avrupa'ya transferinden önce, ülkesinin CF Mounana takımında forma giydi ve 2016'da Girondins Bordeaux'ya transfer oldu. Sırasıyla Pau, Ajaccio, Tours ve Feirense'e kiralanan Boupendza, bir türlü dikiş tutturamadı.

Bordeaux'a transferinden bir yıl sonra, o dönem 3. Lig'de mücadele eden Pau'ya kiralanan forvet oyuncusu sezonu 13 gol, 3 asistle tamamladı. Bir sonraki sezon Ligue 2'de mücadele eden Ajaccio'ya kiralanan Boupendza, çıktığı 10 maçta skor katkısı veremedi. Devre arası gönderilen Gabonlu 3. Lig'e Tours formasıyla dönüş yaptı. Sezonu burada tamamlayan Boupendza'nın bir sonraki durağı Portekiz 2. Lig ekiplerinden Feirense oldu.

Portekiz 2. Ligi'nde de bekleneni veremeyen Boupendza, tamamen rotasyon oyuncusu oldu, pandemi nedeniyle liglere ara verilmesi sonrası Bordeaux'ya döndü. Yaz döneminde kadrosunu 14 yeni isimle güçlendiren Hatayspor, bu transferlerin ilkini, Bordeaux'nun yollarını ayırma kararı aldığı Aaron Boupendza ile gerçekleştirdi ve golcü futbolcuyu 300 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı.

Gabon A Milli Takım formasını 15 kez giyen 24 yaşındaki forvet, 3 de gol attı. Kulübünün 10 milyon Euro değer biçtiği Boupendza'nın Hatayspor'la 2022 Haziran'a kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: İHA

Hatayspor Aaron Boupendza