Hangi Süper Lig kulübünde, kaç koronavirüs vakası var?

koronavirüs
Hangi Süper Lig kulübünde, kaç koronavirüs vakası var?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle maçların ertelenme kararı alındığı Süper Lig'de, koronavirüs test sonucu pozitif çıkan kulüp personeli sayısı 4'e yükseldi.

Türkiye'deki liglerin 19 Mart'ta süresiz olarak ertelenmesinden 4 gün sonra, 23 Mart'ta Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın test sonucunun pozitif çıktığı açıklanmış ve Süper Lig'deki ilk koronavirüs vakası olarak kayıtlara geçmişti. Bu açıklamadan kısa bir sonra bu kez de Sarı-Kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim'in koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Kayserispor'dan bugün (27 Mart) yapılan açıklamada, koronavirüs taramasında bir idari personelde pozitif sonuç çıktığı açıklandı.

Ve son olarak Galatasaray'dan bugün (27 Mart) yapılan açıklamada, Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığı duyuruldu.

Böylece Süper Lig ekiplerinin personellerinde görülen koronavirüs vaka sayısı 4'e yükselmiş oldu.

FENERBAHÇE VE BAŞAKŞEHİR'DE İKİNCİ TEST SONUÇLARI BEKLENİYOR

Fenerbahçe'den 25 Mart'ta yapılan açıklamada, tetkikler neticesinde, ismi verilmeyen biri futbolcu diğeri sağlık heyeti çalışanı olmak üzere toplam iki isimde koronavirüs bulgularına rastlandığı duyurulmuştu. Oyuncu ve personel, ileri tetkiklerinin ve tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye sevkedilmişti. Sarı-Lacivertlilerden konuyla ilgili yeni bir resmi açıklama yapılmadı.

Başakşehir'den 24 Mart'ta yapılan açıklamada, kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ’ın gösterdiği semptomlar sonrasında yapılan ilk koronavirüs testinin negatif çıktığı ancak ikinci test sonucu çıkana kadar hastanede tedbir amaçlı olarak karantinada kalacağı açıklanmıştı. Bu açıklamadan bir gün sonra, 25 Mart'ta Beşiktaş'ın golcüsü Burak Yılmaz, Instagram hesabından yaptığı açıklamada Gümüşdağ'ın koronavirüse yakalandığını duyurmuştu. Kısa bir süre sonra Başakşehir'in genç orta saha oyuncusu İrfan Can Kahveci de sosyal medyadan bu haberi duyurup Gümüşdağ'a geçmiş olsun dileklerini iletmiş, ardından paylaşımını silmişti. Başakşehir kulübünden konuyla ilgili yeni bir resmi açıklama gelmedi.

Süper Lig'deki güncel koronavirüs vaka/şüpheli dağılımı şu şekilde:

GALATASARAY (3 - VAKA)

Fatih Terim

Abdurrahim Albayrak (+ eşi Şükran Albayrak, + oğlu Hikmet Albayrak)

Yusuf Günay

KAYSERİSPOR (1 - VAKA)

1 idari personel

FENERBAHÇE (2 - ŞÜPHELİ)

1 futbolcu, 1 sağlık heyeti çalışanı

BAŞAKŞEHİR (1 - ŞÜPHELİ)

Göksel Gümüşdağ

Süper Lig koronavirüs Fenerbahçe'de koronavirüs